Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Τη φύλαξη των κοινόχρηστων χώρων στη Δημοτική Ενότητα Γλυκών Νερών από ιδιωτικές εταιρίες security προτείνει το Τοπικό Συμβούλιο

Τη φύλαξη των κοινόχρηστων χώρων (πλατείες, σχολεία, παιδικές χαρές, δημοτικά κτίρια, δημοτικά γήπεδα και κοιμητήριο), από ιδιωτικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (security), ειδικότερα τις βραδινές ώρες, ώστε να εξαλειφθούν φαινόμενα κλοπών, βανδαλισμών και λοιπών καταστροφών σε αυτούς, προτείνει με εισήγηση του στην δημοτική αρχή, το Τοπικό Συμβούλιο Γλυκών Νερών.

Σύμφωνα με την είσηγηση του συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας, στους παραπάνω κοινόχρηστους χώρους, καταγράφονται σχεδόν καθημερινά, ζημιές καθώς και απώλεια εξοπλισμού. Αρκετές φορές, όπως υποστηρίζει, οι ζημιές είναι εκτεταμένες και το κόστος αποκατάστασης τους είναι ιδιαίτερα υψηλό και τα γεγονότα αυτά επιβάλλουν την εξεύρεση άμεσης λύσης για την αποτροπή τους.

Ο λόγος που στρέφονται στην συγκεκριμένη πρόταση, σύμφωνα με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Σαμωνά, είναι η αναστολή προσλήψεων στον δημόσιο τομέα η οποία ισχύει τα τελευταία χρόνια λόγω του μνημονιακού καθεστώτος και η διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας, τα οποία δεν επιτρεπούν στο Δήμο Παιανίας-Γλυκών Νερών να εποπτεύσει τους παραπάνω χώρους με ιδίες δυνάμεις.

Ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Στάμου φέρεται να συμφωνεί με την πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου των Γλυκών Νερών και το μόνο που απομένει είναι να έρθει το θέμα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου θα έχει ενδιαφέρον η ακρόαση των απόψεων των δημοτικών συμβούλων, σχετικά με τη συγκεκριμένη πρόταση, η οποία μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως το πρώτο βήμα για πλήρη ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών στο εγγύς μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.