Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Δελτίο τύπου του Π.Α.ΜΕ για το έργο του αποχετευτικού δικτύου της Παιανίας - «Καρφιά» και για τον Δήμο Παιανίας-Γλυκών Νερών

Με τις παρεμβάσεις του, τις στάσεις εργασίας και τις παραστάσεις διαμαρτυρίας που παρακινούσε τους εργαζόμενους του εργατοτεχνικού προσωπικού (αρχαιολόγους κτλπ) που εργάζεται στο έργο της κατασκευής εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων στην δημοτική ενότητα Παιανίας να κάνουν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής αλλά και στο Υπουργείο Πολιτισμού, ισχυρίζεται το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ) πως επετεύχθει τελικώς η παράταση των συμβάσεων για όλους τους εργαζομένους.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε εχθές το Π.Α.ΜΕ., αναφέρει πως στις 5 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους του έργου ότι επειδή απεντάχθηκε μέρος του έργου από την χρηματοδότηση και μειώθηκε το συνολικό ποσό θα πρέπει να μειωθεί το προσωπικό, όμως η χρηματοδότηση για την ανασκαφική εργασία παρέμεινε η ίδια.

Δεν παραλείπει να «καρφώσει» και την δημοτική αρχή του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών, αναφέροντας πως ενημερώθηκαν πως επειδή ο Δήμος δεν δεσμεύεται για το πότε θα ξεκινήσει ο εργολάβος, δεν είναι δυνατόν να ανανεωθεί η σύμβαση σε όλους.

Καταλήγουν λέγοντας πως οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να γίνονται μπαλάκι από υπηρεσία, σε υπηρεσία, από τον Δήμο, στην Περιφέρεια και τον εργολάβο, αλλά να διεκδικήσουν την συνέχιση της εργασίας τους από αυτούς που τους έχουν προσλάβει, δηλαδή το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το συγκεκριμένο δελτίο τύπου του Π.Α.ΜΕ., έρχεται να δημιουργήσει πολλά ερωτήματα στην τοπική κοινωνία της Παιανίας, η οποία αναμένει διακαώς την ολοκλήρωση του έργου για πολλούς και ουσιαστικούς λόγους.

Πως είναι δυνατόν η δημοτική αρχή να μην δεσμεύεται για το πότε θα ξεκινήσει ο εργολάβος και για ποιό λόγο δεν ξεκινούν οι εργασίες, αφού έχει επισημοποιήθει η ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αττική 2014-2020" και υποτίθεται πως αποσοβήθηκε έτσι ο κίνδυνος της μη υλοποίησης του; Eπίσης, αφού σύμφωνα με το Π.Α.ΜΕ. στον Δήμο Παιανίας-Γλυκών Νερών έχουν αμφιβολίες για την ολοκλήρωση του έργου, γιατί κατά την παρουσίαση του νέου τεχνικού προγράμματος εμφανίστηκαν αισιόδοξοι και καθησυχαστικοί για την εξέλιξη του έργου, ορίζοντας μάλιστα και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα; 

Κοροϊδεύουν τους δημότες, τους εργαζόμενους ή απλά τους εαυτούς τους;

Διάβαστε το δελτίο τύπου του Π.Α.ΜΕ. πατώντας ΕΔΩ

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.