Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Τελικά νοιάζονται για τα ανήλικα που φιλοξενούνται στο «Περιβολάκι» οι υπεύθυνοι του κέντρου?

«Έχουμε μεγάλη αγωνία να προφυλάξουμε αυτά τα παιδιά και μας λυγίζει πολλές φορές η αδυναμία μας», δήλωνε δακρύβρεχτα ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του Κέντρου Προστασίας(?) Ασυνόδευτων Ανηλίκων της Παιανίας, τον περασμένο Οκτώβριο.

Η μεγάλη αγωνία και η ευθύνη των ανθρώπων του κέντρου όμως δεν αποδεικνύεται στην πράξη, αφού τα ανήλικα αφήνονται ελεύθερα, χωρίς συνοδεία, να περιπλανώνται στην πόλη μέχρι τα ξημερώματα, να παίρνουν το αστικό λεωφορείο και να κατεβαίνουν στο κέντρο των Αθηνών, τους παρέχονται χρήματα με τα οποία μπορούν να αγοράσουν κάτι που θα τα έβλαπτε και γενικότερα παρατηρείται μια εντελώς ανεύθυνη στάση ως προς την ασφάλεια και την σωματική τους ακεραιότητα.

Παράλληλα, τα φιλοξενούμενα ανήλικα ηλικίας 12-13-14 χρονών, καπνίζουν μαζί με τους υπευθύνους του κέντρου στον προαύλιο χώρο του και όταν τους ρωτήσαμε πως τους επιτρέπουν το τσιγάρο σε τόσο μικρή ηλικία, μας απάντησαν πως: «Είναι η παρηγοριά τους και δεν μπορούμε να τους το στερήσουμε».

Ανησυχία στην τοπική κοινωνία της Παιανίας

 

Η στάση αυτή των υπευθύνων του κέντρου, έχει δημιουργήσει μια γενικευμένη ανησυχία στην τοπική κοινωνία της Παιανίας.

Το γεγονός πως αυτά τα παιδιά, βγαίνουν συνήθως σε μεγάλες παρέες από τη δομή φιλοξενίας και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στην παρακάτω φωτογραφία που κατηφορίζουν την οδό Βασιλέως Γεωργίου, έχουν στα χέρια τους και... κοντάρια(!), όπως είναι λογικό φοβίζει. Η δε συμπεριφορά ορισμένων εξ αυτών, όπως μας έχει επανειλλημένως καταγγελθεί, είναι ιδιαιτέρως προκλητική έως επιθετική. Επίσης, τα παραπάνω σε συνδυασμό με το γεγονός πως το κέντρο λειτουργεί πλησίον του Δημοσθενείου Λυκείου, έχουν βάλει σε σκέψεις γονείς και εκπαιδευτικούς.


Το αστυνομικό τμήμα της πόλης δηλώνει αναρμόδιο να παρέμβει εάν δεν καταγγελθεί περιστατικό, ενώ τους τελευταίους μήνες αδυνατεί να πραγματοποιήσει ακόμα και περιπολία αφού δεν υπάρχει διαθέσιμο όχημα.

Εύλογα προκύπτει και το ερώτημα ως πρός το ποιά είναι πλέον η στάση του Δημάρχου κ. Στάμου απέναντι στους υπευθύνους του κέντρου και εάν έχει επικοινωνήσει μαζί τους μετά από τα παραπάνω, τα οποία προφανώς και έχουν περιέλθει εν γνώσει του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.