Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αλληλεγύης με τον Στέλιο Πελασγό στη Συνιδιοκτησία Παιανίας

Άγιοι και καλικάντζαροι, παιδιά και γάτες, βοσκοί και ζητιάνες, ερωτευμένοι και πολεμιστές, ετοιμάζονται να ξεπηδήσουν στην σκηνή της αίθουσας Συνιδοκτησίας Παιανίας (Σπύρου Αγγελή 14, Παιανία) μέσα από τις ιστορίες και τα παραμύθια του Δωδεκαημέρου που θα εξιστορήσει ο αγαπημένος παραμυθάς των παιδιών, Στέλιος Πελασγός.

Η παραπάνω εκδήλωση θα λάβει χώρα την προπαραμονή των Χριστουγέννων (23 Δεκεμβρίου) στις 5 το απόγευμα και το αντίτιμο για την είσοδο στην αίθουσα είναι ξεχωριστό και μέσα στο πνεύμα των ημερών: Tρόφιμα για όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη, τα οποία θα διανεμηθούν από την Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Παιανίας & Γλυκών Νερών.

Ποιός είναι ο Στέλιος Πελασγός

 

Ο Στέλιος Πελασγός, ξεκίνησε το 1990 την αναβίωση της προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης στην Ελλάδα και από τότε ταξιδεύει σε θέατρα, σχολεία, φεστιβάλ, πολιτιστικά κέντρα, συνέδρια σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη δίνοντας παραστάσεις και σεμινάρια στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα.

Είναι συγγραφέας βιβλίων παιδαγωγικής, λογοτεχνίας για παιδιά ή μεγάλους και συλλογών μαρτυριών τα οποία έχουν γνωρίσει πολλές εκδόσεις. Είναι συνεργάτης του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού (συγγραφή κατηχητικών βοηθημάτων, υπεύθυνος σχολών γονέων, σκηνοθέτης θεατρικών ομάδων κ.α.).

Για το Υπουργείο Παιδείας Κύπρου δημιούργησε το πρόγραμμα «Λαϊκά παραμύθια ενάντια στην εξάρτηση» για την πρόληψη χρήσης ναρκωτικών που εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία από το 2000. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Αφήγησης Κοζάνης και συνεργάτης φεστιβάλ παραμυθιών στην Γαλλία και τον Καναδά.

Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Ειδικής Αγωγής) και Αθηνών (Παιδαγωγικό Φιλοσοφικής). Μεγάλο μέρος του έργου του διακονεί ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού (ηλικιωμένους, ανάπηρα παιδιά, πρώην χρήστες ουσιών, φυλακισμένους κ.α.). Η δημόσια ελληνική τηλεόραση έχει αφιερώσει τέσσερα ντοκυμανταίρ στο έργο του.

Πρόσφατα ανακυρήχτηκε διδάκτωρ Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για την πρωτότυπη έρευνά του πάνω στην ανάπτυξη της πολλαπλής νοημοσύνης μέσω της προφορικής αφήγησης λαϊκών παραμυθιών η οποία έχει συγκεντρώσει διεθνές ενδιαφέρον. Είναι εκλεγμένο μέλος της Διεθνούς Ένωσης για την μελέτη των λαϊκών αφηγήσεων (Ι.S.F.Ν.R.).

Ζει στον Άγιο Βλάσιο Πηλίου και τον Βόλο με την γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.