Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Φιλανθρωπικού χαρακτήρα τα φετινά ονομαστήρια του Μητροπολίτου Μεσογαίας & Λαυρεωτικής

Με ξεχωριστό τρόπο, θα εορτάσει τα φετινά του ονομαστήρια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος.

Σήμερα Τρίτη, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, ο ποιμενάρχης των Μεσογείων, θα προεξάρχει του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου Θορικού Λαυρεωτικής (μεταξύ του Λιμένος Λαυρίου και του εργοστασίου της ΔΕΗ). Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι ψαράδες της περιοχής μαζί με τους άνδρες του Λιμεναρχείου Λαυρίου, κατά το έθιμο, θα ψήσουν ψάρια, τα οποία και θα προσφέρουν στον κόσμο, ο δε Μητροπολίτης θα δεχθεί ευχές επί τη ονομαστική του εορτή στο Επισκοπείο Λαυρίου.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει στον ήδη προετοιμασμένο κατάλληλο χώρο του Επισκοπείου τα εγκαίνια του Ιατρικού Εξεταστηρίου και Κοινωνικού Φαρμακείου, που θα λειτουργήσει υπό την ευθύνη της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, σε συνεργασία με τη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών του Σουνίου, όπου και θα παραθέσει εόρτιο γεύμα στους τριακόσιους πενήντα μετανάστες από τις εμπερίστατες χώρες της Συρίας και του Αφγανιστάν.

Γύρω στις 13:30 θα επιστρέψει στο Λαύριο, όπου και θα γευματίσει με τους απόρους και αστέγους της Λαυρεωτικής, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Ανδρέα Λαυρίου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 17:30, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος θα χοροστατήσει στον μεθέορτο Εσπερινό, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σπάτων, στον οποίο και θα λάβουν μέρος όλοι οι άγοντες τα ονομαστήριά τους κληρικοί της Μητροπόλεώς μας, συμπεριλαμβανομένων των «δικών μας», π. Νικολάου Ζωοδόχου Πηγής και π. Νικολάου Χριστού Γεννήσεως. Μετά το τέλος του Εσπερινού, όλοι οι εορτάζοντες κληρικοί μας θα δεχθούν ευχές στο Συνοδικό του Μητροπολιτικού Μεγάρου στα Σπάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.