Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Τα αντισταθμιστικά του αεροδρομίου απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Επερώτηση με θέμα: «Λειτουργία του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος και αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό» παρουσία των Δημάρχων Σπάτων-Αρτέμιδος, Κρωπίας, Μαρκοπούλου, Ραφήνας-Πικερμίου, κατέθεσε στην χθεσινή συνεδρίαση ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πάρης Ευαγγελίου.


Ο Δήμαρχος Παιανίας-Γλυκών Νερών, κ. Σπύρος Στάμου, δεν παρέστη για ακόμη μία φορά σε γεγονός κατά τη διάρκεια του οποίου συζητώνται φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας και αρκέστηκε στην αποστολή εκπροσώπου.

Στην επερώτηση του κ. Ευαγγελίου, παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια από τη λειτουργία του Διεθνούς Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τέθηκε το ερώτημα σε ποιες ενέργειες - παρεμβάσεις προτίθεται να προβεί η Περιφέρεια Αττικής για την επίλυση τους.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, ανέλαβε να απαντήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου.

Ο κ. Φιλίππου αναφέρθηκε εν συντομία στο περιεχόμενο και τους όρους της πρώτης σύμβασης που λήγει το 2025 και συνέχισε λέγοντας ότι αυτή την περίοδο έχει ξεκινήσει συζήτηση μεταξύ της κυβέρνησης και της διοίκησης του «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την ανανέωση της εν λόγω σύμβασης.

Μίλησε επίσης, για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τη μη καταβολή των αντισταθμιστικών που οφείλει το Αεροδρόμιο στους Δήμους, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την ισχύουσα σύμβαση, για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι δημοτικές αρχές αλλά οι τοπικοί φορείς προκειμένου να αποδοθούν τα αντισταθμιστικά οφέλη, καθώς και για τις προτάσεις που έχουν υποβάλει για την αναβάθμιση και αξιοποίηση των δήμων και των περιοχών γύρω από τον αερολιμένα.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής πρότεινε τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής αποτελούμενης από Περιφερειακούς Συμβούλους της Ανατολικής Αττικής, η οποία σε συνεργασία με τους πέντε εμπλεκόμενους Δήμους και τους φορείς της περιοχής, θα διατυπώσουν τις τελικές προτάσεις - αιτήματα που θα υποβληθούν στην κυβέρνηση ώστε να συμπεριληφθούν στο κείμενο της νέας σύμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.