Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Και πάλι θύμα επίθεσης η Παιανιώτισσα δημοσιογράφος Θάλεια Χούντα

Το μυστήριο με τις αλεπάλληλες επιθέσεις που δέχεται από αγνώστους η δημοσιογράφος από την Παιανία Θάλεια Χούντα, καλά κρατεί.

Όπως καταγγέλει η ίδια, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, έπεσε για μια ακόμη φορά θύμα απαγωγής. Η δημοσιογράφος κινούνταν με το αυτοκίνητό της στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου. Σύμφωνα πάντοτε με την ίδια, μόλις έφτασε στο ύψος της Ελευσίνας η αστυνομική συνοδεία που είχε για να την προστατεύει μετά τις προηγούμενες επιθέσεις που είχε δεχθεί, σταμάτησε να την ακολουθεί μια και η περιοχή από εκεί και μετά υπάγεται στην Κορινθία και είναι εκτός δικαιοδοσίας.

Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι άγνωστοι που προφανώς ακολουθούσαν διακριτικά την πορεία της, για να της κλείσουν το δρόμο.

Σύμφωνα με την κα Χούντα, οι άγνωστοι την απείλησαν με όπλο, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό της και την υποχρέωσαν να οδηγήσει ως την Περαχώρα. Στο ύψος της Σκάρπας σταμάτησαν, την έβγαλαν από το όχημα και του έβαλαν φωτιά. Αμέσως μετά, έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση χωρίς να την πειράξουν.

Η δημοσιογράφος ενημέρωσε τον δικηγόρο σύζυγό της Νίκο Μπούρα από το κινητό της που δεν πήραν οι δράστες και, αφού περιπλανήθηκε αρκετές ώρες, έφτασε σε κατάσταση σοκ στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Από εκεί την παρέλαβαν αστυνομικοί που την οδήγησαν στην Ασφάλεια Αττικής για να δώσει κατάθεση.

Το χρονικό των επιθέσεων


Η Θάλεια Χούντα, είχε αρχικά απασχολήσει τα μίντια τον Μάρτιο του 2014 όταν είχε πέσει θύμα απαγωγής την ώρα που έφευγε από το σπίτι τους στο Κολωνάκι. Μετά από 12 ημέρες ομηρίας, την άφησαν ελεύθερη κοντά στη ΓΑΔΑ. 
 
 Τον Φεβρουάριο του 2015 η κα Χούντα κατήγγειλε πως δέχθηκε δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι της και πως άγνωστοι της έστησαν ενέδρα. Σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, τη στιγμή που έμπαινε στο όχημά της, ένας άντρας άρχισε να πυροβολεί με περίστροφο και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. 
 
 Μερικούς μήνες αργότερα, η Θάλεια Χούντα ήταν και πάλι σε τίτλους εφημερίδων και μίντια καθώς μεταφέρθηκε με ελαφρύ τραύμα από μαχαίρι στο Νοσοκομείο Γεννηματά. Τότε είχε καταγγείλει πως έπεσε θύμα επίθεσης αγνώστων στο Κολωνάκι, σχεδόν έξω από το σπίτι της.
 

Ποιά είναι η Θάλεια Χούντα 


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Παιανία, τόπο καταγωγής του πατέρα της Αναστασίου Χούντα.

Ο πατέρας της υπήρξε στρατηγός, από τους πλέον παρασημοφορημένους αξιωματικούς με πολεμικά μετάλλια και παράσημα από τον πόλεμο της Κορέας.

Έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία-Ψυχολογία και δραστηριοποιείται στον χώρο της διαφήμισης, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται με την μαχόμενη δημοσιογραφία.

Τα θέματα της καλύπτουν το κοινωνικό ρεπορτάζ, με ιδιαίτερη έμφαση στους συλλόγους που φιλοξενούν πάσχοντες συνανθρώπους μας και τους φορείς που αγωνίζονται να τους βοηθήσουν.

Είναι μόνιμη συνεργάτης σε πολλές εφημερίδες, σε sites, διατηρουσε τηλεοπτική εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό «Τηλεάστυ» και έχει εργαστεί και στο ραδιόφωνο.

Το 2002 πολιτεύτηκε με τον ΛΑ.Ο.Σ. στην Περιφέρεια Αττικής και ίδρυσε τις πρώτες τοπικές στα Μεσογεία, ασκώντας παράλληλα καθήκοντα Περιφερειάρχη του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.