Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Aπέρριψε την πρόταση Μάδη για μείωση των δημοτικών τελών ο Στάμου - Τι θα ισχύει με τα τέλη το 2017

Ο Δήμαρχος Παιανίας-Γλυκών Νερών κ. Σπύρος Στάμου, απέρριψε την πρόταση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ισίδωρου Μάδη για μείωση των δημοτικών τελών για τις ευπαθείς ομάδες σε Παιανία και Γλυκά Νερά, με την αιτιολογία πως ο Δήμος έχει εφαρμόσει ήδη την παράγραφο 3 του νόμου 3643/2006, συμπληρώνοντας την με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις οποίες, κατά τη δημοτική αρχή, καλύπτωνται οι κοινωνικές ομάδες των Α.Μ.Ε.Α, των πολυτέκνων και των τριτέκνων.

Στην ετεροχρονισμένη απάντηση, με καθυστέρηση δύο ημερών της δημοτικής αρχής στην πρόταση του κ. Μάδη, αφού ο κ. Στάμου ζήτησε χρόνο για να συμβουλευτεί την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, αναφέρεται επίσης πώς:

«Η παρ. 3 του άρθρου 202 του Ν. 3463/2006 έχει αντικατασταθεί με το άρθρο 13 του Ν. 4368/2016 και ως εκ τούτου προβλέπεται σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη την καταγραφή των περιπτώσεων που προβλέπονται από το εν λόγω άρθρο, να παρθεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου (εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία) που θα συμπεριλάβει και τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες που αναφέρονται στο άρθρο 13 του Ν. 4368/2016».

( Διαβάστε την πρόταση Μάδη πατώντας ΕΔΩ )


Τι θα ισχύει με τα δημοτικά τέλη το 2017 στο Δήμο Παιανίας-Γλυκών Νερών 

 

  • Στεγασμένοι χώροι που χρησιμοποιούνται ως κατοικία 0,85 ευρώ /τμ.

  • Στεγασμένοι χώροι φιλανθρωπικών ή νοσηλευτικών ιδρυμάτων του δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, στα οποία δεν περιλαμβάνονται οι ιδιωτικές κλινικές 0,85 ευρώ /τμ

  • Στεγασμένοι χώροι άλλης χρήσης έως 150 τ.μ. 2,77 ευρώ /τμ.

  • Μη στεγασμένοι χώροι άλλης χρήσης, 3,08 ευρώ /τμ

  • Στεγασμένοι χώροι με εμβαδόν άνω των 150 τ.μ και μέχρι εμβαδού έξι χιλιάδων (6.000) τ.μ, 3,08 ευρώ /τμ.

  • Στεγασμένοι χώροι με εμβαδόν άνω των έξι χιλιάδων (6.000) τ.μ, καθώς και στεγασμένοι χώροι ή μη, που χρησιμοποιούνται αυτοτελώς ως αποθήκες και μόνο (ανεξαρτήτως τ.μ.) 1,85 ευρώ /τμ

  • Μη στεγασμένοι χώροι άνω των χιλίων (1.000) τ.μ., 0,93 ευρώ /τμ

Οι παραπάνω συντελεστές επιβάλλονται και στα ακίνητα των περιοχών που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλης, όπου σύμφωνα με την δημοτική αρχή, παρέχονται επαρκώς οι υπηρεσίες καθαριότητας και φωτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.