Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Μήνυση στον Βασίλη Λεβέντη από τον Νίκο Γεωργίου

Μήνυση κατά του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, καταθέσε σήμερα ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού-Επιμορφωτικού Συλλόγου «Άγιος Ανδρέας» Παιανίας και υπάλληλος του Δήμου, Νίκος Γεωργίου.

Ο κ. Γεωργίου ήταν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 υποψήφιος βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής με την Ένωση Κεντρώων. Είχε τοποθετηθεί στην 6η θέση του ψηφοδελτίου και είχε λάβει την διαβεβαίωση του Προέδρου του κόμματος, Βασίλη Λεβέντη, πως περίπου τον Φεβρουάριο του νέου έτους, θα αναλάμβανε βουλευτικά καθήκοντα, αφού είχε συμφωνηθεί με όλους τους υποψηφίους να παραιτούνται ανά 6 μήνες χάριν του επομένου, ούτως ώστε να λάβουν όλα τα στελέχη του κόμματος βουλευτική εμπειρία και φυσικά ένα εύλογο χρηματικό ποσό από τη βουλευτική αποζημίωση.

Ωστόσο όπως φάνηκε, ο κ. Λεβέντης δεν θέλησε τελικώς να προχωρήσει στην εφαρμογή της συμφωνίας που είχε κάνει με βουλευτές και πολιτευτές του κόμματός του.

«Μας είχε πει πως κάθε έξι μήνες, κάθε εκλεγμένος βουλευτής θα παραιτείται χάριν του επόμενου. Μας το έλεγε και σε συγκεντρώσεις αλλά και σε συναντήσεις. Υπογράψαμε και υπεύθυνη δήλωση για τη συμφωνία. Ωστόσο, το εξάμηνο πέρασε και τίποτα. Μας εξαπάτησε και πρέπει να τιμωρηθεί βάσει του ποινικού κώδικα» δήλωνε σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο κ. Γεωργίου, σήμερα, από τα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αγώνας του κατά του κ. Λεβέντη είναι κυρίως ηθικός: «Εγώ, όπως και άλλοι, πιστέψαμε στην εντιμότητά του. Έκανα τόσο αγώνα στην Περιφέρειά μου αλλά η συμφωνία δεν τηρήθηκε. Εξαπατήθηκαν 110.000 Έλληνες ψηφοφόροι».

Όπως εξηγεί, το κόμμα είναι «προσωποκεντρικό» και «δεν υπάρχει τίποτα, ούτε όργανα ούτε έχει γίνει συνέδριο. Γίνεται ό,τι αποφασίσει ο Πρόεδρος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.