Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Βρέθηκε ο ασυνείδητος οδηγός που είχε παρασύρει και εγκαταλείψει πεζό στη Λεωφόρο Λαυρίου

Οι επίμονες προσπάθειες και ο επαγγελματισμός των ανδρών του τμήματος Τροχαίας Αγ. Παρασκευής, υπό τις οδηγίες του Διοικητή, κ. Αργύρη Μπακαλώνη, οδήγησαν τελικώς στην εξιχνίαση του θλιβερού περιστατικού, που συνέβη το απόγευμα της περασμένης Τρίτης και που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 77χρονου κατοίκου Γλυκών Νερών.


Ο δράστης είχε εγκατέλειψει αβοήθητο το θύμα του στον τόπο του δυστυχήματος, αναπτύσσοντας ταχύτητα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Πως η Τροχαία Αγίας Παρασκευής έφτασε στον δράστη


Οι άνδρες του τμήματος Τροχαίας Αγίας Παρασκευής, είχαν από την αρχή στα χέρια τους ένα σημαντικό στοιχείο.

Κατά τη σύγκρουση, αποκολλήθηκε και έπεσε στο σημείο, ο δεξιός καθρέφτης του αυτοκινήτου του δράστη. Ταυτοποιώντας το εξάρτημα, οι άνδρες της Τροχαίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πρόκεται για αυτοκίνητο μάρκας «Honda».

H αντίστροφη μέτρηση για την εύρεση του δράστη είχε μόλις ξεκινήσει.

Ο Διοικητής της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής, κ. Αργύρης Μπακαλώνης, έδωσε αμέσως εντολή στους άνδρες του, να μελετήσουν το υλικό από κάθε κάμερα, κάθε επιχείρησης, κατά μήκος της Λεωφόρου Λαύριου, από το ύψος του Σταυρού Αγίας Παρασκευής, μέχρι και την διασταύρωση με την Λεωφόρο Μαρκοπούλου στην Παιανία, την ώρα που φαινόταν να είχε γίνει το δυστύχημα.

Οι αστυνομικοί, δεν άργησαν να βρούν, το υλικό της κάμερας εκείνης η οποία έδειχνε αυτοκίνητο μάρκας «Ηοnda» ασημί χρώματος, να ξεκινά από την επιχείρηση που διατηρούσε ο δράστης στη Λεωφόρο Λαυρίου, λίγα μόλις λεπτά πρίν το δυστύχημα. Ακολουθώντας την πορεία του και λαμβάνοντας υλικό από τις αντίστοιχες κάμερες καθόλο το μήκος της Λεωφόρου Λαυρίου, είδαν το αυτοκίνητο, μετά το ύψος του σημείου του δυστυχήματος, να φαίνεται με σοβαρές υλικές ζημιές στο μπροστινό μέρος και βέβαια χωρίς τον καθρέφτη του συνοδηγού.

Την ώρα που οι άνδρες της Τροχαίας, έδειχναν τα αποτελέσματα της έρευνας τους και το υλικό που είχαν συλλέξει στον Διοικητή τους, κατονομάζοντας του παράλληλα τον δράστη και πρίν καλά-καλά προλάβει ο κ. Μπακαλώνης να δώσει εντολή για ενεργοποίηση των διαδικασιών σύλληψης, φτάνει στο τμήμα ο 35χρονος δράστης με τον δικηγόρο του και παραδίδεται αυτοβούλως.

Στην απολογία του δήλωσε πως δεν κατάλαβε το παραμικρό, γιαυτό και εγκατέλειψε το σημείο και το θύμα.

Η οικογένεια του θύματος, του 77χρονου κατοίκου Γλυκών Νερών κ. Νίκου Γρατσά, ευχαρίστησε θερμά τον Διοικητή και τους άνδρες του Τμήματος της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής για την διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ δήλωσαν απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη για την εξέταση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.