Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Αίτημα για πρόσληψη 37 ατόμων απέστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμος Παιανίας-Γλ. Νερών

Προκειμένου ο Δήμος Παιανίας-Γλυκών Νερών, να στελεχώσει με τακτικό προσωπικό νευραλγικές υπηρεσίες του, οι οποίες έχουν να κάνουν με θέματα δημόσιας υγείας και καθημερινής διαβίωσης των πολιτών του, απέστειλε αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών, για έγκριση προσλήψεων τακτικού προσωπικού (Δημοσίου Δικαίου) ανταποδοτικού χαρακτήρα κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ.

Στην επιστολή που συνοδεύει το αίτημα του Δήμου, τονίζεται πως καθίσταται επιτακτική η ανάγκη πρόσληψης τακτικού προσωπικού, διότι υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένων ατόμων και, επίσης, λόγω συνταξιοδοτήσεων υπαλλήλων, αλλά και λόγω της μεγάλης έκτασης των διοικητικών ορίων του Δήμου και της αύξησης του πληθυσμού που ανέρχεται πλέον σε 26.000 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή έτους 2011, ο Δήμος, αδυνατεί να παράσχει τις ανταποδοτικές του υπηρεσίες προς τους δημότες.

Σήμερα στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος & Καθαριότητος του Δήμου, υπηρετεί μόνον ένας(!) υπάλληλος κατηγορίας ΔΕ ΤεχνιτώνΥδραυλικών και μόνο δύο(!) υπάλληλοι ειδικότητας ΥΕ Εργατών ύδρευσης, οι οποίοι προφανώς και δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση των συχνών βλαβών του μεγάλου σε έκταση δικτύου ύδρευσης στις δύο Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.

Η δημοτική αρχή, ενημέρωσε επίσης την διοίκηση του Υπουργείου, πως είναι απαραίτητη η πρόσληψη οδηγών απορριμματοφόρων και αυτό γιατί ο Δήμος έχει πρόσφατα προβεί στην απόκτηση νέου στόλου οχημάτων και οι θέσεις που είναι καλυμμένες με τη συγκεκριμένη ειδικότητα, δεν είναι αρκετές για να καλύψουν τις ανάγκες της αποκομιδής των απορριμμάτων από τη μεγάλη έκταση των διοικητικών ορίων του Δήμου. Επίσης, το προσωπικό που απασχολείται στην συγκεκριμένη ειδικότητα, σε μεγάλο ποσοστό είναι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου και από ότι φαίνεται, οι συμβάσεις τους δεν θα ανανεωθούν μετά τον Δεκέμβριο του 2017.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή, ζητά πρόσληψεις ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Εργου Καλαθοφόρου και ΔΕ Χειριστών Μ.Ε. Αρπάγης, των οποίων η πρόσληψη κρίνεται εξίσου απαραίτητη, διότι αυτή τη στιγμή, στο έμψυχο δυναμικό του Δήμου, δεν υπάρχουν υπάλληλοι αυτών των ειδικοτήτων και ενώ υπάρχουν οχήματα μένουν παροπλισμένα, αλλά και Εργατών Καθαριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.