Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα του ξενώνα της Παιανίας μπήκαν τα ξημερώματα σε κήπο σπιτιού για να...κόψουν πορτοκάλια(?)

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά, τα οποία καταδεικνύουν περίτρανα, την ανευθυνότητα και την πλήρη ανικανότητα των «υπευθύνων» του ξενώνα φιλοξενίας ασυνόδευτων της Παιανίας, να διαχειριστούν τους φιλοξένουμενους τους, την φροντίδα των οποίων έχουν αναλάβει.

Λίγο μετά τη μία (1) τα ξημερώματα της Τετάρτης, δύο νεαροί κάτοικοι Παιανίας, αντιλήφθησαν 4 άτομα, τρόφιμους του ξενώνα, να κατηφορίζουν την οδό Αναπαύσεως.

Λίγο αργότερα, διερχόμενοι την οδό Ιωάννου Μεταξά, είδαν τους δύο από αυτούς να έχουν εισέλθει σε κήπο κατοικίας και τους άλλους δύο να τους περιμένουν απέξω. Μόλις αισθάνθηκαν την παρουσία των νεαρών, τα 4 άτομα τράπηκαν σε φυγή.

Αμέσως, οι δύο κάτοικοι Παιανίας, μετέβησαν στο «Περιβολάκι» για να ενημερώσουν τους υπευθύνους για το συμβάν. Όπως καταγγέλουν οι ίδιοι, οι 6 υπεύθυνοι που βγήκαν να τους ακούσουν, προσπάθησαν να τους αποπροσανατολίσουν, αναφέροντας τους αρχικά πως τα άτομα που τους περιγράφουν, δεν είχαν επιστρέψει από το πρωί στον ξενώνα (παρά το γεγονός πως είχαν εθεαθεί να κατηφορίζουν την οδό Αναπαύσεως λίγα λεπτά πρίν).

Ακολούθησε έντονος διάλογος, ώσπου οι υπεύθυνοι ρώτησαν τους δύο πολίτες, εάν στον κήπο που είδαν τα ασυνόδευτα να έχουν μπεί, υπήρχαν ωποροφόρα δέντρα. Όταν οι δεύτεροι απάντησαν θετικά, άκουσαν έκπληκτοι από τα τα χείλη των υπευθύνων, πως σε αυτή την περίπτωση, τους φαίνεται απολύτως λογικό, τα ασυνόδευτα να μπήκαν στον κήπο, στη μία τα ξημερώματα, για να φάνε ένα πορτοκάλι!

Το παραπάνω περιστατικό, έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά άλλων, τα οποία εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους έχοντες την ευθύνη λειτουργίας του κέντρου και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα οι ίδιοι είπαν, στον Δήμαρχο Παιανίας-Γλυκών Νερών κ. Σπύρο Στάμου, όταν εκείνος επισκέφθηκε το κέντρο μετά τα πρόσφατα περιστατικά, πως δηλαδή, η έξοδος των ασυνόδευτων από τον ξενώνα, γίνεται μόνον μέχρι τις 9 το βράδυ και πως με την πάροδο εκείνης της ώρας, κανείς δεν εισέρχεται ή δεν εξέρχεται από τη δομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.