Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Εντελώς τυπική η συνάντηση Στάμου-Βασιλειάδη για τα Κλειστά Βόλεϊ & Στίβου

Μπορεί να μην συναντήθηκε τελικώς, ο Δήμαρχος Παιανίας-Γλυκών Νερών κ. Σπύρος Στάμου, εχθές Δευτέρα, με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως διέρρεε η δημοτική αρχή, για το θέμα των ασυνόδευτων του ξενώνα της Παιανίας, συναντήθηκε όμως με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη, για να επαναπροσδιοριστεί ο άξονας της συνεργασίας που θα έχει ο Δήμος, με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τους υπολοίπους εμπλεκομένους φορείς, για το θέμα της επαναλειτουργίας των Κλειστών Βόλεϊ και Στίβου της Παιανίας, μετά και την αλλαγή της ηγεσίας στο Υφυπουργείο.

Ο κ. Στάμου συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρη Αλεξίου και από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού, κ. Παναγιώτη Σιδέρη.

Στην συνάντηση, ουσιαστικά, εξασφαλίστηκε και τυπικά η συναίνεση του νέου Υφυπουργού, για την υπογραφή της περίφημης πλέον τετραμερούς συμβάσεως, (όταν θα υπάρξει η δυνατότητα αυτή να υπογραφεί) με την οποία την κύρια διαχείριση των σταδίων αναλαμβάνει ο Δήμος Παιανίας-Γλυκών Νερών, με συνδιαχειριστές τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.Π.Ε.).



Η δημοτική αρχή, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε για την συγκεκριμένη συνάντηση, σέρβιρε...«ξαναζεσταμένο φαγητό» στους δημότες, αφού τα περί της συμβάσεως, των όρων της, αλλά και της χρηματόδοτησης ύψους 500.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την αποκατάσταση των σοβαρότατων υλικών ζημιών που έχουν προκύψει στα κλειστά, έχουν δεί αρκετές φορές το φως της δημοσιότητας και είναι ολίγον έως πολύ γνωστά.

Αυτό που δεν ξεκαθαρίστηκε για μία ακόμη φορά από μεριάς της διοίκησης του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών, είναι το αν στην συζήτηση με τον Υφυπουργό, τέθηκε το σημείο-κλειδί που ήταν (και παραμένει) η νομοθετική ρύθμιση για να αποκτήσουν «ύπαρξη» και νομική υπόσταση τα κλειστά.

Ο κ. Γιάννης Ανδριανός το έβλεπε θετικά, ο κ. Σταύρος Κοντονής σχεδόν το πήγε μέχρι τη Βουλή και ο νυν Υφυπουργός, ο κ. Γιώργος Βασιλειάδης (δικαίως εδώ που τα λέμε) θέλει λίγο χρόνο να ενημερωθεί για ένα θέμα που είναι αρκετά πολύπλοκο.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή, δεν ενημερώνει για το εαν ο Δήμαρχος κ. Στάμου, έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης με τον κ. Βασιλειαδή, το μείζον θέμα της χρηματοδότησης για την συντήρηση και λειτουργία των κλειστών, εάν και όποτε αυτά τελικώς λειτουργήσουν, καθώς και το...σοβαρότατο «αγκάθι», που αποτελεί η στελέχωση τους με προσωπικό. Προτίθεται η πολιτεία να βοηθήσει τον Δήμο εάν και όποτε προκύψει αυτή η ανάγκη κι αν ναι, με ποιόν τρόπο;

Από την πλευρά του ο ΣΕΓΑΣ, σε αντίθεση με την δημοτική αρχή, είχε και έχει ολοκληρωμένη πρόταση για τη λειτουργία του κλειστού του στίβου, στο βαθμό που εμπλέκεται και τον αφορά βέβαια, καθώς ο στίβος το χρειάζεται για περίπου ένα 4μηνο ανά έτος και όχι παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.