Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Γονείς προς Δήμαρχο Παιανίας-Γλ. Νερών: «Λάβετε μέτρα για την προστασία των μαθητών»

Μετά τα επαναλαμβανόμενα περισταστικά συμπλοκών με σιδηρογροθιές και λοστούς μεταξύ των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται στη δομή της Παιανίας, αλλά και τα περιστατικά παρενόχλησης παιδιών, γονείς μαθητών του Δημοσθενείου Λυκείου Παιανίας που γειτνειάζει με τον χώρο που φιλοξενούνται τα ασυνόδευτα, αλλά και άλλων σχολείων, βρέθηκαν εχθές μαζικά στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιανίας-Γλυκών Νερών, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους και τον προβληματισμό τους για τις καταστάσεις που βγήκαν εκτός ελέγχου τις τελευταίες ημέρες.

Ζήτησαν την λήψη άμεσων μέτρων, για την προστασία των παιδιών τους αλλά και των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται στη δομή, ενώ παράλληλα ενημέρωσαν πως με έγγραφο τους προς το Α.Τ. Παιανίας, ζητούν καλύτερη αστυνόμευση της πόλης αλλά και της περιοχής γύρω από τη δομή, για την αποφυγή και αποτροπή της επανάληψης των ίδιων θλιβερών φαινομένων.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης που στηρίζεται από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κ. Αλέκο Καποδίστρια, ο οποίος έδωσε την εντύπωση πως βρίσκεται εν αγνοία περιστατικών συγκρούσεων μεταξύ των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων έξω από τη δομή και στους δρόμους της πόλης και ο οποίος ρώτησε τους γονείς αν έχουν αναφέρει τα περιστατικά με επίσημο τρόπο στην αστυνομία. Απευθυνόμενος και πάλι στους γονείς, ρώτησε πως τεκμηριώνεται η δήλωση για παρουσία αντικειμένων στα χέρια των ασυνόδευτων στις μεταξύ τους συμπλοκές και αν αυτές οι καταγγελίες έχουν εκτεθεί στους αρμόδιους φορείς. Ζήτησε επίσης να μάθει και πάλι από τους γονείς, πως αυτοί τεκμηριώνουν τις παρενοχλήσεις σε μαθητές και γιατί τα φαινόμενα των συμπλοκών θεωρήθηκαν εκτός ελέγχου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του επικεφαλής της πάραταξης «Οφείλουμε στον άνθρωπο» και στελέχους του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνου Μπουλμέτη, ο οποίος παράλληλα ζήτησε να ενημερωθεί από τον Δήμαρχο για...«πραγματικά περιστατικά και όχι για φήμες»(!)

Εκ μέρους των γονέων, ανέλαβε να απαντήσει στους παραπάνω δημοτικούς συμβούλους, το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοσθενείου Λυκείου Παιανίας, κα Αγάθη Νάτση, η οποία ανέφερε πως η τοπική κοινωνία καλοδέχτηκε τα ασυνόδευτα και αυτό φάνηκε από το γεγονός πως τόσους μήνες δεν υπήρξε καμία αντίδραση και όλα βαίναν ομαλώς. Η αντίδραση των γονέων, ανέφερε η κα Νάτση, υπήρξε από τη στιγμή που παρατηρήθηκαν φαινόμενα που ξεφεύγουν από τα όρια του αποδεκτού. Τόνισε, απαντώντας στον κ. Καποδίστρια, πως δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο γεγονός και ανέφερε τα περιστατικά στην Καραολή & Δημητρίου, στην οδό Αγίας Τριάδος, μέχρι και σε αυλή σπιτιού της Παιανίας, γεγονότα που από μόνα τους τεκμηριώνουν την εκτός ελέγχου κατάσταση, αφού πρόκεται για επαναλαμβανόμενα περιστατικά σε μικρό χρονικό διάστημα. Η κα Νάτση, ανέφερε σχετικά με την παρενόχληση των μαθητών, πως ασυνόδευτα τους ακολουθούσαν, τους έκλειναν τον δρόμο και τους ενοχλούσαν. Επίσης ανέφερε τραυματισμούς οι οποίοι δεν προκαλούνται από χέρια αλλά και επανειλημμένες κλήσεις της αστυνομίας να παρέμβει, όπως και την παρέμβαση του Εισαγγελέα Ανηλίκων, ενώ συνέστησε στους εκλεγμένους από τους πολίτες του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών, εάν πραγματικά επιζητούν ενημέρωση, να επισκεφθούν τις αρχές και να ενημερωθούν, με τον κ. Καποδίστρια να της απευθύνει σε εκείνο το σημείο την απίστευτη ερώτηση: «Εσείς το κάνατε;».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ισίδωρος Μάδης, τοποθετούμενος για το θέμα, μεταξύ άλλων, συνέκρινε τα περιστατικά των επεισοδείων με την κατάσταση που επικρατεί στους τοίχους του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας στην Κεντρική Πλατεία, αναφέροντας πως για αυτόν τον «βανδαλισμό» ευθύνονται τα παιδιά της τοπικής κοινωνίας της Παιανίας και όχι οι πρόσφυγες....(!), ενώ δήλωσε πως στις συγκρούσεις των ασυνόδευτων υπήρξαν όντως σιδηρογροθιές, τις οποίες, όπως είπε, τα ασυνόδευτα προμηθεύτηκαν από την Πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα και πως βρίσκει λογικές τις συγκρούσεις μεταξύ τους, αφού ακόμα και στην δική μας καθημερινότητα, αν κάποιος μας κοιτάξει...«στραβά», ταραζόμαστε και του ζητούμε τον λόγο...!!

Συνάντηση Στάμου - Μουζάλα την Δευτέρα


Ο Δήμαρχος Παιανίας-Γλυκών Νερών κ. Σπύρος Στάμου, ενημέρωσε κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου, γονείς και δημοτικούς συμβούλους, πως την ερχόμενη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα, από τον οποίον θα ζητήσει να μην υπάρχουν στην δομή άτομα από αντιμαχόμενες φυλές και τα προσφυγόπουλα να συνοδεύονται από τους υπευθύνους όταν βγαίνουν έξω από αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.