Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Άσχημα τα νέα για τους συμβασιούχους του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών

Σοβαρότατο πρόβλημα θα αντιμετωπίσει ο Δήμος Παιανίας-Γλυκών Νερών, αλλά και οι συμβασιούχοι του, που πήραν παράταση, από τον Υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη μέχρι τις 31.12.2017, τον Ιανουάριο του 2018.

Ενώ στην αρχή η κυβέρνηση τους είχε δημιουργήσει ελπίδες μέχρι και για μονιμοποίηση τους μετά την λήξη της παράτασης των συμβάσεων τους, τώρα, πηγές του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τονίζουν πως: «δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση στις συμβάσεις καθαριότητας μετά την 31η Δεκεμβρίου 2017».

Τέλος, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ακομη και να προκηρυχθούν θέσεις προσωπικού στους Δήμους, (πράγμα εξαιρετικά δύσκολο αφού υπάρχει η μνημονιακή υποχρέωση της αναλογίας προσλήψεων-αποχωρήσεων στο Δημόσιο, 1 προς 4 το 2017 και 1 προς 3 το 2018 που δεν το επιτρέπει) αυτό δεν σημαίνει ότι θα προσληφθούν και πάλι οι ήδη υπηρετούντες συμβασιούχοι, καθώς «το ΑΣΕΠ θα πριμοδοτήσει προϋπηρεσία όσο την πριμοδοτεί και σε άλλους διαγωνισμούς». Υπενθυμίζουν δε, ότι πριμοδοτείται η προϋπηρεσία και στον ιδιωτικό τομέα αλλά και τα κοινωνικά κριτήρια, γεγονός το οποίο καθιστά ιδιαιτέρως αμφίβολο αν θα προσληφθούν όσοι εργάζονται ήδη.

Όπως μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτό από τον καθένα, στο τέλος του χρόνου, ο Δήμος Παιανίας-Γλυκών Νερών, θα βρεθεί ανήμπορος να διαχειριστεί τον κυκεώνα της καθημερινότητας και φυσικά να λειτουργήσει τον νέο στόλο οχημάτων που απέκτησε πρόσφατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.