Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Αντιδράσεις από τη μαθητική κοινότητα για την αυριανή λειτουργία των σχολικών μονάδων

Την έντονη δυσαρέσκεια τους για την απόφαση της δημοτικής αρχής, να λειτουργήσουν κανονικά στην ώρα τους, (08.00 π.μ.), αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, οι σχολικές μονάδες Παιανίας και Γλυκών Νερών και όχι λίγο αργότερα (10.00 π.μ.) όπως έγινε την προηγούμενη Δευτέρα, για να προφυλαχθούν από τις συνέπειες του παγετού, εκφράζουν με σχόλια τους στην σελίδα του Δήμου στο Facebook, μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων των δύο δημοτικών ενοτήτων.

Παράλληλα, το πρόσφατο περιστατικό της λειτουργίας του Δημοσθενείου Λυκείου (αλλά και του 1ου Γυμνασίου Παιανίας όπως καταγγέλουν οι μαθητές στα σχόλια τους) τη Δευτέρα, καθόλη τη διάρκεια της διδακτικής ώρας, χωρίς θέρμανση, με θερμοκρασία υπό του μηδενός, λόγω βλάβης στον καυστήρα, την οποία δεν αντιλήφθησαν εγκαίρως ως όφειλαν οι υπεύθυνοι του Δήμου, έχει κάνει τα παιδιά δικαιολογημένα να ανησυχούν μήπως και αύριο αντιμετωπίσουν παρόμοιες καταστάσεις.

Μερικά από τα σχόλια που...«δεσπόζουν» στην σελίδα του Δήμου:


«Μετά από τέτοια χιονόπτωση οι δρόμοι ειναι τελείως επικίνδυνοι και ιδιαίτερα οι ανηφόρες και οι κατηφόρες διότι ο πάγος δεν εχει φύγει!», γράφει μία μητέρα.

«Κάνει αρκετό κρύο και την Δεύτερα τα καλοριφέρ στο σχολείο μας δεν λειτουργούσαν λόγω οτι είχαν παγώσει οι σωληνες», αναφέρει μαθητής του 1ου Γυμνασίου Παιανίας.

«Το ότι την Δευτέρα είχαμε ξεπαγιάσει και τα καλοριφέρ δεν λειτουργούσαν ας πούμε δεν το σκέφτεστε..το ότι θα πεθάνουμε από το κρύο πάλι ξέρω γω ή ότι παντού στον δρόμο έχει πάγο και δεν θα μπορούν να έρθουν τα παιδιά στο σχολείο;..Την Δευτέρα όλοι τρέμανε αλλά προφανώς εσείς δεν το προβλέψατε αυτό», αναφέρει μία μαθήτρια του Δημοσθενείου Λυκείου Παιανίας. 

«Την Δευτέρα μας είπατε να πάμε μετα τις 10 στο σχολείο και αύριο θα είναι χειροτερα και θα πάμε κανονικά..», γράφει εμφανώς απορημένος ένας μαθητής του 2ου Γυμνασίου Γλυκών Νερών.

«Και με αυτήν την απόφαση δείχνετε οτι δεν σας νοιάζει τίποτα», σχολιάζει στην σελίδα του Δήμου μία άλλη μαθήτρια.

Ενώ δεν λείπουν και τα ακραία σχόλια από μαθητές που αντικατοπτρίζουν όμως την αγανάκτηση τους για την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής όπως:  «Αν κάψουμε το σχολείο μας πιστεύω θα υπάρξει αρκετή θέρμανση για όλους».

Αρκετά σχόλια βέβαια έχουν διαγραφεί από την σελίδα κατά την προσφιλή τακτική των διαχειριστών της, οι οποίοι ενεργούν όμως κατ' εντολή του Δημάρχου.

Ο Δήμος Παιανίας-Γλυκών Νερών από την άλλη, στην ανακοίνωση του, σπεύδει να...«καθησυχάσει»(?) γονείς και μαθητές, δηλώνοντας πως κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, τα συνεργεία του απεκατέστησαν τις εισόδους και τους χώρους των σχολείων που υπήρχε πάγος και πλέον είναι ασφαλείς για μαθητές και εκπαιδευτικούς, χωρίς όμως να αναφέρει τι θα γίνει αν κατά τη διάρκεια της νύχτας ξανασχηματιστούν οι πάγοι...(!) και βέβαια με την προθέρμανση των κτιρίων.

Με την παραπάνω απόφαση της δημοτικής αρχής, αλλά και τις...«διαβεβαιώσεις» από πλευράς της, γίνεται σαφές, πως ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Στάμου, αναλαμβάνει και την πλήρη ευθύνη για ενδεχόμενο ατύχημα από τον παγετό και για τυχόν κρυοπαγήματα μαθητών από κακή ή μη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης των σχολείων την αυριανή ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.