Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της Intrakom

Σε δύο 24ωρες απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοι στην «In - Μaint» (θυγατρική της «Intrakat» του ομίλου «Ιntrakom»), σήμερα, Πέμπτη 16 και αύριο Παρασκευή 17 Μάρτη.

H πρώτη λαμβάνει χώρα από τις 7 σήμερα το πρωί έως και αυτή την ώρα έξω από το κτίριο Β8 στην Παιανία και η δεύτερη αύριο, την ίδια ώρα, στο ίδιο σημείο.

Η απόφαση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις, πάρθηκε χθες Τετάρτη στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση μετά από ομόφωνη πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου και μυστικής ψηφοφορίας των μελών με κάλπη.

Σε σύνολο 71 εγγεγραμμένων ψήφισαν 36 άτομα και βρέθηκαν 30 Ναι, τρία Όχι και τρία Λευκά.

Στη συνέχεια, αν η εταιρεία δεν ανταποκριθεί θετικά στα αιτήματά τους το ΔΣ θα προκηρύξει νέα στάση εργασίας τη Δευτέρα 20 Μάρτη από τις 7 π.μ. μέχρι τις 11 π.μ. κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει Γενική Συνέλευση στα γραφεία του Σωματείου (Β8 κτίριο) για να αποφασισθεί η περαιτέρω πορεία και κλιμάκωση της απεργιακής κινητοποίησης.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση ανάκληση των δύο απολύσεων, που ανακοίνωσε η Διοίκηση της εταιρείας, τις οποίες το σωματείο θεωρεί άδικες, καταχρηστικές και τρομοκρατικές που γίνονται για συνδικαλιστικούς λόγους μετά τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Το Σωματείο Εργαζομένων στον Όμιλο Επιχειρήσεων «Intracom» καλεί τους εργαζόμενους όλων των εταιρειών να στηρίξουν και να σταθούν αλληλέγγυοι με κάθε πρόσφορο τρόπο στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της «In - Μaint», η οποία όπως τονίζει τους αφορά.

Τις τρομοκρατικές απολύσεις καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων υπογραμμίζοντας ανάμεσα σε άλλα:


«Η κάθε μεγαλοεργοδοσία προσπαθεί, όχι μόνο να διασφαλίσει τα κέρδη της, ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους, αλλά και να τρομοκρατήσει όποιον σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται για τα δικαιώματά του.

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των εργαζομένων και τους καλούμε να μην υποκύψουν, να παλέψουν για τις δικές τους ανάγκες, δίνοντας μαχητική απάντηση στην εργοδοσία. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στη νέα απεργία που προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι της "Ιn - Μaint" στις 16 και 17 Μάρτη».

Τις εκδικητικές απολύσεις των 2 εργαζόμενων της εταιρίας In-Maint, του ομίλου Intracom, 2 μόλις μέρες μετά τη νικηφόρα απεργία τους για καταβολή χρωστούμενων δεδουλευμένων καταγγέλλει η ΕΣΑΚ Ευαγγελισμού και καλεί σε συμπαράσταση του αγώνα των εργαζομένων. Την ανάκληση των απολύσεων απαιτεί και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.