Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Έκθεση ζωγραφικής στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης στην Παιανία

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής θα λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης στην Παιανία, όπου ο ζωγράφος «Ιωάννης», θα χαιρετίσει την άνοιξη παρουσιάζοντας έργα της πρόσφατης δημιουργικής του περιόδου, που την εμπνέει το τρισυπόστατο του θέματος :«Έρως... Χρόνος... Θάνατος».

Στην έκθεση, που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 στις 19.30 και θα διαρκέσει έως και τις 2 Απριλίου (καθημερινά 10.00 έως 14.00 και 18.00 έως 22.00 μ.μ.) περιλαμβάνονται εικοσιπέντε ελαιογραφίες-έργα μιάς ώριμης παραστατικής τέχνης με χαρακτήρα αναγωγής του συναισθήματος σε δραματική περιπέτεια συμβόλου.
 

Ποιός είναι ο ζωγράφος «Ιωάννης»

 
Ο «Ιωάννης» γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και τέλειωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Ταξίδεψε στη Rennes (Γαλλία) για σπουδές στην ζωγραφική και ύστερα από έναδιάστημα περιηγήσεων σε χώρες της Ευρώπης ακολούθησε ελεύθερες σπουδές για δύο χρόνια στο Wuppertal στην Γερμανία πάνω στα θέματα «τεχνικές της αναγεννησιακής ζωγραφικής» και «μέθοδοι απεικόνισης με ειδικές τεχνικές εικαστικού υλικού»

Παρακολούθησε σχέδιο στη Rennes στο εργαστήριο της ζωγράφου D. Vial και στο Βερολίνο στο εργαστήριο της Graffiti-designer M. Engelhardt. Μελέτησε επίσης βυζαντινή αγιογραφία και συντήρηση στο εργαστήριο της Δούκισσας Βαριά.

Έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με ζωγραφικά έργα του εικονογραφήθηκαν εξώφυλλα βιβλίων γνωστών εκδοτικών οίκων Ζαχαρόπουλος, Χείλων, Οδός Πανός κ.α. και φιλοτέχνησε προσωπογραφίες λογοτεχνών για το Περιοδικό «Φιλολογική Πρωτοχρονιά».

Συνεργάστηκε στο διεθνές συνέδριο «Δημιουργία και θάνατος. Ο θάνατος επί τω έργω: ετερότητα και μνήμη πένθους» του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Paris Diderot University

Δίδαξε σε προγράμματα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης Ανατολικής Αττικής και στα 2002 ίδρυσε την πολιτιστική στέγη «Ευ των Μορφών» όπου διοργάνωσε ημερίδες καλλιτεχνικής αλληλοδιδακτικής, εσπερίδες ποίησης, μουσικής, εικαστικών τεχνών, παρουσίασης βιβλίων, αλλά και μελέτης με θέμα «νευρο-φυσιολογία και τέχνη», με τη συνεργασία του Περιοδικού «Ομπρέλα», της Ενωτικής Πορείας Συγγραφέων (Ε.ΠΟ.Σ), του Ινστιτούτου Νευροφυτοθεραπείας Βίλχεμ Ράϊχ (E.IN.A), κ.ά.

Συνεργάσθηκε ακόμη, στα ελληνοδιεθνή προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κέντρου τέχνης (EUARCE): Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Συνέδριο 2004 «Η άμυνα των μικρών γλωσσών μπροστά στην παγκοσμιοποίηση» - Internationale de la Critique Littéraire (AICL - France), επετειακές πολτιστικές γιορτές «Το νυν και το πάλαι» - αιγίδα του Δήμου Παιανίας και Α΄Παγκόσμιο Συνέδριο «Βυζαντινός Μουσικός Πολιτισμός» - επιστημονική διεύθυνση του Αμερικανικού Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικής και Υμνολογίας (ASBMH) – Πρόγραμμα Βυζαντινών Σπουδών του Πανεπιστημίου Pittsburgh (U.S.A.).

Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στη Γερμανία και στις Η.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.