Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Σε πυρετό διαβουλεύσεων η Καραολή & Δημητρίου ενόψει του...«ανασχηματισμού»

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις και οι συναντήσεις του Δημάρχου Παιανίας-Γλυκών Νερών κ. Σπύρου Στάμου, με τα στελέχη της δημοτικής του παράταξης, ενόψει των επικείμενων αλλαγών σε Προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημαρχίες και Νομικά Πρόσωπα, λόγω της συμπληρώσεως του πρώτου μισού της 5ετούς θητείας.


Η ονοματολογία δίνει και παίρνει και τα δεδομένα φαίνεται πως ανατρέπονται συνεχώς, αφού κάποιοι δείχνουν να δυσαρεστούνται στο ενδεχόμενο είτε να μετακινηθούν, είτε να δώσουν την θέση τους σε κάποιον δημοτικό σύμβουλο.

Για την Προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, επικρατέστερος με τα μέχρι στιγμής δεδομένα για να αναλάβει την θέση, είναι ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου, κ. Παναγιώτης Σιδέρης, αφού οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Χελιδονόπουλος και Κωνσταντίνος Πρίφτης, φέρονται να μην την επιθυμούν. Έαν αυτό το σενάριο τελικώς επικρατήσει, θα έχουμε την αναβάθμιση της σημερινής Αντιπροέδρου του Π.Α.Ο.ΔΗ.Π, κας Αγγέλικας Στουραϊτου, σε Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου.

*Την Κυριακή 5 Μαρτίου, στις 10 το πρωί, στην Κεντρική Πλατεία Παιανίας, σε ειδική συνεδρίαση ανοιχτή για το κοινό, θα λάβουν χώρα οι δημαιρεσίες και η ψηφοφορία μεταξύ των δημοτικών συμβούλων για την ανάδειξη Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και μελών των επιτροπών Ποιότητας Ζωής και Οικονομικών.*

Ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αρτέμης Βαγιωνάκης, φέρεται πως επιθυμεί να αναλάβει την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα ο κ. Κωνσταντίνος Χουλιαράς, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες επιθυμεί εδώ και καιρό να παραιτηθεί από την Αντιδημαρχία και να επικεντρωθεί στα καθήκοντα του ως Πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας & Παιδείας.

Αμετακίνητοι όπως είπαμε και παραπάνω φέρονται οι Αντιδήμαρχοι Καθημερινότητας-Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Χελιδονόπουλος και Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πρίφτης, αλλά και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρης Αλεξίου, την ίδια ώρα όμως που συζητάται έντονα το όνομα της πλειοψηφούσας δημοτικής συμβούλου Παιανίας, κας Βασιλικής Μπαλαούρα-Γιαννάδα, της οποίας ο ρόλος και οι αρμοδιότητες μέχρι σήμερα, περιορίζονταν αποκλειστικά στην Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Θολό» είναι μέχρι στιγμής το τοπίο στην Δημοτική Ενότητα Γλυκών Νερών, αφού ερωτηματικό παραμένει το αν θα επανέλθει στα καθήκοντα του ο πλειοψηφίσας δημοτικός σύμβουλος των δημοτικών εκλογών του 2014 και πρώην Αντιδήμαρχος κ. Στάυρος Θανάσης, ο οποίος είχε απομακρυνθεί με πρωτουβουλία του Δημάρχου κ. Σπύρου Στάμου, πρίν από περίπου 13 μήνες, για λόγους που ο κ. Στάμου δεν ξεκαθάρισε ποτέ, με αποτελέσμα να έχουν δημιουργηθεί πολλές αντιδράσεις δημοτών, κυρίως λόγω του ότι το κενό που άφησε η διοικητική του παρουσία, φαίνεται εκ των πραγμάτων πως δεν αναπληρώθηκε ποτέ.

Σοβαρό όμως είναι και το ενδεχόμενο...εκπλήξεως στην Δημοτική Ενότητα των Γλυκών Νερών, αφού ο εντεταλμένος για εκκλησιαστικά θέματα δημοτικός σύμβουλός κ. Νικόλαος Παπαδάκης, επιθυμεί διακαώς την αναβάθμιση του σε Αντιδήμαρχο και το θέμα έχει συζητηθεί επανειλημμένως σε συναντήσεις του με τον Δήμαρχο.

Υπενθυμίζεται πως μετά την απομάκρυνση του Σταύρου Θανάση, αναβαθμισμένο ρόλο και αρμοδιότητες είχε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Βαληλής, συνεπικουρούμενος από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιάννη Σαμωνά, ο οποίος είναι και ο μοναδικός τοπικός σύμβουλος σε ολόκληρο το Δήμο με περαιτέρω αρμοδιότητες από αυτές που ορίζει ο Καλλικράτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.