Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Εγκεφαλικό υπέστη μέσα στο γήπεδο ο Πρόεδρος του Παμπαιανικού

Ελαφρύ ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη εντελώς ξαφνικά, στο γήπεδο της Παιανίας, ο 56χρονος πρόεδρος του Παμπαιανικού Γιάννης Κάτσανος, παρακολουθώντας τον Κυριακάτικο αγώνα Παμπαιανικού – Παθιακάκη.

Μόλις έληξε το ημίχρονο και είχε ισοφαρίσει 1-1 ο Παθιακάκης, στα τελευταία δευτερόλεπτα του 45λεπτου, ο κ. Κάτσανος περπάτησε προς το κυλικείο του γηπέδου αλλά στη διάρκεια της μικρής διαδρομής του (εντός του χώρου του γηπέδου) άρχισε να χάνει την ισορροπία και τις αισθήσεις του.

Αμέσως τον συγκράτησαν οι φίλοι που συζητούσε μαζί τους και κλήθηκε ο γιατρός του αγώνα κ. Παινέσης για πρώτες βοήθειες. Παράλληλα, παρενέβη και ο παρών στο γήπεδο ο γιατρός Φώντας Ρούσσης, ο οποίος είναι ταμίας του Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ και πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής της Ένωσης. Προσφέρθηκαν από τους δύο γιατρούς οι πρώτες βοήθειες, μέχρι να έλθει (σχεδόν άμεσα) το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που εν τω μεταξύ είχε κληθεί.

Μεταφέρθηκε, αφού είχε βρει κατά το ήμισυ τις αισθήσεις του, στο Κ.Α.Τ. όπου υπεβλήθη αμέσως στις απαραίτητες εξετάσεις και αγωγές για όσους έχουν υποστεί εγκεφαλικό. Με θρομβοαναλυτική θεραπεία, ο αρχικός φόβος για αξεπέραστη βλάβη πέρασε αλλά ακόμη και τώρα συνεχίζονται οι εξετάσεις και γίνονται οι σχετικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του οργανισμού του κ. Κάτσανου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ξεπεράστηκε σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα της ακινησίας και σύντομα οι γιατροί θα μπορούν να πουν με βεβαιότητα, αν το επεισόδιο αφήσει ή όχι κάποια σημάδια.

Παμπαιανικός - Παθιακάκης 2 - 1 

Στο αγωνιστικό κομμάτι το οποίο όπως ήταν φυσικό πέρασε σε δεύτερη μοίρα, η ομάδα του Ηλία Τριανταφύλλου νίκησε 2-1 τον πανίσχυρο και πρωτοπόρο Παθιακάκη κι αφιέρωσε το τρίποντο-χρυσάφι στον πρόεδρο Γιάννη Κάτσανο, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό στο ημίχρονο του αγώνα.

Με ψυχή και καρδιά ο Παμπαιανικός, που μάχεται για την παραμονή του, επικράτησε 2-1 του πανίσχυρου και πρωτοπόρου Παθιακάκη σε αυτή την 25η αγωνιστική. Η νίκη στο κυριακάτικο ματς βεβαίως αφιερώθηκε από όλους τους Παιανιώτες στον πρόεδρο της ομάδας Γιάννη Κάτσανο, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό στο ημίχρονο του αγώνα και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κατάσταση του είναι ελεγχόμενη, έχοντας διαφύγει σοβαρούς κινδύνους.

Είναι αυτονόητο πως το σοκ που υπέστησαν άπαντες στο γήπεδο της Παιανίας βλέποντας τον κ. Κάτσανο στην ανάπαυλα να χάνει τις αισθήσεις του ήταν τεράστιο, πόσο μάλλον για τους παίκτες του Παμπαιανικού, οι οποίοι ωστόσο με ψυχή στην επανάληψη βρήκαν το γκολ που έψαχναν κι έφτασαν σε μια νίκη μεγάλης βαθμολογικής σημασίας.

Ας τα πάρουμε από την αρχή, σε ένα ματς όπου ο Παθιακάκης παρ' ότι δεν βρέθηκε στην καλύτερη μέρα του, μπήκε δυνατά και απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τον Αθανασόπουλο, ο οποίος είχε δοκάρι στο 10' και στο 15' είδε τον Τσουνάκη με τρομερή επέμβαση να του λέει όχι.

Ο Παμπαιανικός ανέβηκε μετά το πρώτο τέταρτο και παρ' ότι έχασε με τραυματισμό (διάστρεμμα) τον εξαιρετικό επιθετικό Λαγό, βρήκε δίχτυα στο 30' με την... αναγκαστική αλλαγή του Ηλία Τριανταφύλλου τον Τσιγάρα ο οποίος σκόραρε με τρομερό μακρινό σουτ! Η απάντηση του Παθιακάκη ήλθε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν στο 47' ο Γιώτης νίκησε τον Τσουνάκη κι έκανε το 1-1.

Στην επανάληψη είδαμε ένα ισορροπημένο ματς, με τον Παμπαιανικό ωστόσο να κάνει κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο και να δείχνει πιο αποφασισμένος για τη νίκη την οποία χρειαζόταν για να ανασάνει βαθμολογικά. Οι γηπεδούχοι βρήκαν εν τέλει το δεύτερο γκολ που έψαχναν στο 55', όταν από συνδυασμό Μυρτάι-Γιαμά η μπάλα έφτασε στον Γκόμπλια και εκείνος με πλασέ πέτυχε το 2-1. Ο Παθιακάκης, που ουσιαστικά δεν βρήκε ποτέ τον ρυθμό του και δεν μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι του μη έχοντας καθαρό μυαλό, απείλησε σε δύο περιπτώσεις με Αθανασόπουλο και Ασημάκη, αλλά ο Παμπαιανικός κράτησε τη νίκη που τόσο χρειαζόταν εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανακοίνωση εξέδωσε και ο Παθιακάκης, οποίος ευχήθηκε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στο Πρόεδρο του Παμπαιανικού Γιάννη Κάτσανο.

Διαιτητές: Αντωνίου, Λάμπρου, Γουρνιάς

Παμπαιανικός: Τσουνάκης, Λάβδας, Χατζής, Πήττας, Παπασωτηρίου, Γκόμπλιας, Λαγός (37' λ.τρ. Τσιγάρας), Φράγκου (83' Ξεφτεράκης), Γιαμάς, Δούβος (64' Δημήτρουλας), Μυρτάι.

Γιάννης Παθιακάκης: Μεϊντάνης, Ασημάκης, Γιώτης, Κωστής (46' Τσίγκος), Ντρένοβα, Αγγελίνας, Ρόμπολας, Τασιούδης Μοδ., Αρβανιτάκης, Αθανασόπουλος Νικ., Γερογιάννης (46' Κότσαλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.