Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Καθαρίζεται και η πίσω πλευρά των κλειστών Βόλεϊ και Στίβου στη Χαλιδού

Υπεγράφη χθες η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών και της εταιρίας «Περιβαλλοντική Α.Ε.», για την απομάκρυνση των κλαδιών και των άλλων απορριμμάτων που είχαν συσσωρευτεί όπισθεν των δύο κλειστών σταδίων Βόλεϊ & Στίβου στην περιοχή της Χαλιδούς στην Παιανία, δημιουργώντας τεράστιο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Έτσι μετά την βόρεια πλευρά του σταδίου που καθαρίστηκε, σειρά παίρνει τώρα η νότια.

Η ανάδοχος εταιρία, η οποία θα μεταφέρει σε δικό της χώρο στο Μαρκόπουλο Αττικής για επεξεργασία, ο,τι συλλεχθεί από τον περιβάλλοντα χώρο των σταδίων, προέκυψε μετά από διαγωνισμό και το συνολικό ύψος της σύμβασης είναι τα 80 χιλιάδες ευρώ, ποσό όμως που δεν θα χρησιμοποιηθεί εξ' ολοκλήρου στο χώρο των κλειστών, αλλά και για την ενοικίαση κάδων ογκοδών αντικειμένων για την περιφέρεια του Δήμου.

Τα οφέλη από την ενοικίαση των παραπάνω ειδικών κάδων είναι πολλά, αφού εξοικονομείται χρόνος και χρήμα από τα καύσιμα για τις μετακινήσεις της αρπάγης στο Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής, αλλά και την εναπόθεση των κλαδιών σε αυτόν, η οποία στοιχίζει στον Δήμο σήμερα 45 ευρώ ανά τόνο.

Παράλληλα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου, με ενέργειες του αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Χελιδονόπουλου, εξασφάλισε την δωρεά από την ανάδοχο εταιρεία, καδών ογκοδών αντικειμένων, οι οποία θα παραμένουν μόνιμα στο Κοιμητήριο Παιανίας για την βέλτιστη καθαριότητα του χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.