Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Οι προσπάθειες κάποιων ευόδωσαν - Το προφίλ μας στο Facebook «έπεσε»

Οι προσπάθειες αγνώστων, οι οποίες είχαν ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες, με μαζικές αναφορές, με απώτερο σκοπό να διακοπεί η επικοινωνία του blog μας με τους 4.500 και πλέον φίλους από την Παιανία και τα Γλυκά Νερά, οι οποίοι συνέθεταν την μεγάλη παρέα του προφίλ μας στο Facebook, φαίνεται πως απέδωσαν καρπούς, αφού ενημερωθήκαμε εχθές βράδυ από τον ιστότοπο, πως το προφίλ μας απενεργοποιείται διότι... «παραβίαζε τους όρους της κοινότητας».

Κατά την ταπεινή μας άποψη, σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται κανείς, να παρεμβαίνει με παρόμοιο τρόπο, κωλύοντας την λειτουργία των μέσων.

Σε μία περίοδο που η εύθραυστη δημοκρατία μας βάλλεται πανταχόθεν, καμία σκοπιμότητα δεν δικαιούται να θέτει ως στόχο της, σελίδες ουδέτερης και αντικειμενικής ενημερώσεως και με τόσο ύπουλο μάλιστα τρόπο.

Τα μέσα, όπως και η Αδέσμευτη Ενημέρωση Παιανίας, υπόκεινται στην καθημερινή κρίση των πολιτών και πιστεύουμε ακράδαντα πως η κοινή γνώμη διαθέτει το κριτήριο και την νηφαλιότητα, ώστε να κρίνει και να απαξιώσει τα μέσα εκείνα που δεν εξυπηρετούν την ενημέρωση, αλλά αλλότριους απ' αυτήν σκοπούς.

Αντιθέτως, πέραν ελαχίστων περιπτώσεων, αυτό δεν είδαμε να συμβαίνει στην περίπτωση της Αδέσμευτης Ενημέρωσης Παιανίας, της οποίας η επισκεψιμότητα, η δημοφιλία και η αναγνωσιμότητα ολοένα και αυξανόταν όπως φαίνεται και στα στατιστικά στοιχεία της Google, τα οποία λαμβάνουμε καθημερινά.

Οι πολιτικοί και οι πολίτες, έχουν το δικαίωμα, όταν θίγεται η αξιοπρέπειά τους και η κοινωνική τους παρουσία, να προσφεύγουν είτε στα ίδια τα μέσα, είτε στα θεσμοθετημένα από την πολιτεία όργανα και να αξιώνουν την αποκατάσταση της όποιας ηθικής βλάβης έχουν υποστεί, από την μη εύρυθμη λειτουργία τους.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν νομιμοποιούνται να προβαίνουν σε ενέργειες που τραυματίζουν σοβαρά την δημοκρατική συνείδηση της κοινής γνώμης και επιπλέον θέτουν εμπόδια στον πλουραλισμό των απόψεων και στην ελευθερία της έκφρασης.

Στη δεδομένη χρονική στιγμή, αυτό που μας δίνει δύναμη, είναι τα δεκάδες μηνύματα απορίας στην σελίδα αλλά και στο e-mail μας για το τι συνέβει με το προφίλ μας στο Facebook και δεν είναι πλέον προσβάσιμο, τα οποία μετατρέπονται σε μηνύματα συμπαράστασης όταν απαντούμε. Φαίνεται πως τελικά, το blog μας, είχε καταφέρει να διεισδύσει στην τοπική μας κοινωνία σε βαθμό που ούτε εμείς οι ίδιοι φανταζόμασταν και να αποτελέσει μέρος της καθημερινότητας εκατοντάδων συμπολιτών μας, αλλά και το ελεύθερο εκείνο βήμα όπου μπορούσαν να εκφράσουν απρόσκοπτα τις απόψεις τους.

Αποφάσεις για την περαιτέρω ύπαρξη και λειτουργία του blog, θα παρθούν τις επόμενες ημέρες.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την αγάπη σας,
Η συντακτική ομάδα της Αδέσμευτης Ενημέρωσης Παιανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.