Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

KARABINIS MEDICAL: Η ελληνική εταιρεία που εδρεύει στην Παιανία καινοτομεί και αναγνωρίζεται διεθνώς

H «Karabinis Medical», είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, η οποία μετράει 49 χρόνια δραστηριότητας στην αγορά της υγείας απο το 1967 μέχρι σήμερα. Ξεκίνησε ως βιοτεχνία γάζας ενώ στην συνέχεια μετατράπηκε σε βιομηχανία γάζας με όλη την μονάδα παραγωγής και τα γραφεία της στην περιοχή της Παιανίας.

Περί τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 αναλαμβάνει τα ηνία της επιχείρησης ο 20χρονος τότε, Απόστολος Καραμπίνης (φωτο), δίνοντας της μια νέα πνοή.

O ίδιος αναφέρει: «Εξέλιξα την επιχείρηση σε μια μεγάλη παραγωγική, εισαγωγική και εξαγωγική εταιρεία διευρύνοντας τις δραστηριότητες μας σε μια μεγάλη γκάμα ιατροτεχνολογικών προϊόντων υποστηριζόμενη από επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη με στόχο την καινοτομία και τη διαφοροποίηση».

Τα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρείας, αφορούν την ελληνική αγορά όσο και την παγκόσμια αγορά υγείας . Η «Karabinis Medical»  επενδύει στην καινοτομία με στόχο να αναπτύξει και να εδραιώσει την θέση της στην παγκόσμια αγορά, διεκδικώντας μάλιστα μεγάλα μερίδια.

Όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

Η παγκόσμια πατέντα


Η «Karabinis Medical» κάνει το μεγάλο βήμα και καινοτομεί. Το πρώτο αντιμικροβιακό θερμόμετρο είναι πλέον γεγονός και είναι 100 % ελληνικό.

Η αφορμή για την ιδέα αυτού του τόσο καινοτόμου και απόλυτα χρηστικού θερμομέτρου, δόθηκε όταν το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού προσκάλεσε τον κ. Απόστολο Καραμπίνη στο thinktank που οργάνωσε με σκοπό την διερεύνηση εφαρμογών του αντιμικροβιακού χαλκού σε προϊόντα υγείας.

«Άρχισα να κάνω διάφορες σκέψεις πάνω σε αυτό. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του θερμομέτρου με αντιμικροβιακό χαλκό, σκεπτόμενος πως κάτι τέτοιο θα βοηθούσε στην καταπολέμηση του cross infection, δηλαδή στην μετάδοση των μολύνσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά o κ. Καραμπίνης στο HealthReportaz.

Τα βήματα προς την υλοποίηση


Αρχικά ξεκίνησαν κάποιες μηχανολογικές εφαρμογές για να διαπιστωθεί εάν όντως μπορεί να εφαρμοστεί ο χαλκός στο θερμόμετρο. Έπειτα πραγματοποιήθηκαν εργαστηριακές μελέτες με σκοπό να βεβαιωθεί κατά πόσο είναι στην πραγματικότητα ωφέλιμο το αντιμικροβιακόθερμόμετρο σε σχέση με το συμβατικό.

Η παγκόσμια πατέντα είναι πλέον δοκιμασμένη και η εταιρεία προχωράει στην κατοχύρωση του προϊόντος σε παγκόσμια κλίμακα.

Πρακτικά όμως, τί κάνει το αντιμικροβιακό θερμόμετρο;


Μέσω της πατενταρισμένης τεχνολογικής εφαρμογής του, στοχεύει στη δημιουργία συνθηκών ασφαλούς θερμομέτρησης όχι μόνο για την οικογένεια, αλλά και για τη συνολική «αλυσίδα της υγείας». Με απλά λόγια, λειτουργεί όπως τα υπόλοιπά ψηφιακά θερμόμετρα ως προς την θερμομέτρηση του πυρετού , με μια μόνο διαφοροποίηση: έχει εφαρμογή αντιμικροβιακού χαλκού, η δράση του οποίου μειώνει τα μικρόβια και ελαχιστοποιεί την μετάδοση ασθενειών από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Συνεχής εκπαίδευση


Σήμερα στην επιχείρηση απασχολούνται 50 άτομα. Η εταιρία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην συνεχή εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων της, έχοντας πάντα στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της τους ίδιους τους ανθρώπους της. Μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης των υπαλλήλων της, παρέχει την δυνατότητα επαγγελματικής και προσωπικής εξέλιξης. Μάλιστα, η επένδυση της εταιρείας για τα έτη 2015-2016 για προγράμματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης των υπαλλήλων, υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τις 10.000 ευρώ , ενώ οι συνολικές ώρες εκπαίδευσης υπολογίζονται περίπου στις 1100.

Get Well Natural Corner


Το γνωρίζατε; Μια πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει η «Karabinis Medical» και που μόνο χρήσιμη θα μπορούσε να φανεί. Μπαίνοντας κανείς στην ιστοσελίδα www.getwellnaturalcorner.gr θα βρει μια λίστα από πιθανά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει, από το απλό κρυολόγημα και την γρίπη, μέχρι την βελτίωση της μικροκυκλοφορίας του εγκεφάλου, την ανακούφιση της φλεβίτιδας και το jetlag. Σε κάθε μια από τις κατηγορίες, προτείνεται και ένα προϊόν για την καταπολέμηση του προβλήματος. Το προϊόν συνοδεύεται από αναλυτικές πληροφορίες για την δράση , τα συστατικά, τις γενικές οδηγίες χρήσεως, τον χρόνο χρήσης, τις αντενδείξεις αλλά και βιβλιογραφία αναφερόμενη σε αυτό.

Άλλη μια πρωτοβουλία της «Karabinis Medical», που προσφέρει πολλά στον χώρο της υγείας, και που γίνεται καλύτερη μέρα με την μέρα χάρη στην αφοσίωση, το όραμα και την φιλοσοφία της εταιρείας από τα οποία πηγάζει η έμπνευση της δημιουργίας προϊόντων και υπηρεσιών απολύτως χρηστικών προς τον άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.