Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Στηρίζεται με επιχορήγηση η δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στην Παιανία

Οι «Praxis» και «Arsis»– Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που στηρίζουν με το εθελοντικό έργο των μελών τους τους πρόσφυγες, θα συνεχίσουν τη διατήρηση 6 κέντρων φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών, μεταξύ αυτών και αυτή της Παιανίας στο «Περιβολάκι», καθώς οι «Γιατροί του Κόσμου», θα λάβουν επιχορήγηση για την κάλυψη των αναγκών της.

Παράλληλα, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, ανακοινώνει πως από δωρεές που έγιναν σε Ελλάδα και εξωτερικό, μπορεί άμεσα να παρέχει στήριξη σε 321 ανήλικα παιδιά προσφύγων που έφτασαν στη χώρα μας ασυνόδευτα. Μέσα από την πρωτοβουλία «Giving for Greece», ενός προγράμματος για την στήριξη των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που φτάνουν στη χώρα μας, θα λειτουργήσουν πολύ σύντομα και δυο ξενώνες φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.

Ο πρώτος ξενώνας, στο κέντρο της Αθήνας ήδη ανακαινίστηκε και θα υποδεχτεί 16 ανήλικα αγόρια 12- 15 ετών. Ο ξενώνας αυτός θα λειτουργεί υπ’ ευθύνη της ΜΚΟ «Ιατρική Παρέμβαση». Ο δεύτερος, θα είναι μεγαλύτερος, θα χωρά 30 ασυνόδευτα παιδιά και τη λειτουργία του θα αναλάβει η ΜΚΟ Praxis.

Επιπλέον, μέσω της «Μετάδρασης», 30 οικογένειες θα στηριχθούν οικονομικά, ώστε να αναλάβουν την αναδοχή ασυνόδευτων προσφύγων μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της επανένωσής τους με τις οικογένειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.