Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

«Χάλκινοι» Κοροκίδα & Εθνική Ομάδα Boccia

Οι Ελληνικές επιτυχίες συνέχιζονται στο Ρίο. Το έκτο της μετάλλιο κατέκτησε η χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και αυτή την φορά ήρθε από την προερχόμενη από τα Γλυκά Νερά Δήμητρα Κοροκίδα στην σφαίρα στην κατηγορία F53!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν εξαιρετική στον τελικό και πανάξια έφτασε στο χάλκινο μετάλλιο. Έκανε κορυφαία επίδοση 4 μέτρα και 28 εκατοστά στον τελικό και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Το 4.28μ. αποτελεί και την καλύτερη φετινή της επίδοση, ενώ να πούμε πως το χρυσό μετάλλιο πήγε στην Φατέμα Νεντάμ από το Μπαχρέιν με 4.76μ. και το ασημένιο στην Ντίπα Μαλίκ από την Ινδία με 4.61μ.
 
Η 42χρονη πρωταθλήτρια Δήμητρα Κοροκίδα πήγε στο Ρίο με την πρώτη θέση στο περυσινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα και ρεκόρ 4.27, το οποίο και κατάφερε να βελτιώσει στην τρίτη της βολή με 4.28.

Χάλκινο και στο μπότσια με... «άρωμα» Παιανίας!

 
Μετά το χάλκινο μετάλλιο της Κοροκίδα, ήρθε ένα ακόμη, αυτή την φορά στο μπότσια και συγκεκριμένα στα μικτά ζευγάρια BC3. Στη μάχη για το χάλκινο μετάλλιο, οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης και Άννα Ντέντα, αθλητές του Α.Σ. «Άγιος Χριστοφόρος» Παιανίας, αλλά και ο Νίκος Πανάνος, νίκησαν 8-1 την ομάδα της Σινγκαπούρης και χάρισαν στην χώρα μας το έβδομο μετάλλιο, το οποίο όπως φαίνεται δεν θα είναι το τελευταίο..

Η ελληνική ομάδα πήρε το πρώτο σετ με 3-0, έχασε το δεύτερο με 1-0, για να πάρει τα δυο επόμενα με 2-0 και 3-0, φτάνοντας εύκολα στην τελική επικράτηση.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.