Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Απευθείας ανάθεση 79.955,20 € για τον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην Παιανία

Με συνοπτικές διαδικασίες, συνεδριάζοντας δια τηλεφώνου, το Δημοτικό Συμβούλιο Παιανίας, κατόπιν εισηγήσεως του Προέδρου του, Αρτέμη Βαγιωνάκη, αποφάσισε την απευθείας ανάθεση για την κατεπείγουσα εκτέλεση των εργασιών «Απομάκρυνσης κλαδιών, μπαζών, ογκωδών αντικειμένων κλπ από τον περιβάλλοντα χώρο στο «Σπίτι του Volley» Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών, τα οποία η δημοτική αρχή έχει εναποθέσει εκεί, ενδεικτικού προϋπολογισμού 79.955,20 €.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αντέδρασαν στην παραπάνω εισήγηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η παράταξη του Ισίδωρου Μάδη, συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών συμβούλων Ανδρέου Αικατερίνης (Καίτης), Σιώκου Γεωργίου, Φιλιούση Κωνσταντίνου, Μητροθανάση Γεωργίου (Τούνε), συμφώνησαν με την αναγκαιότητα της κατεπείγουσας εκτέλεσης των παραπάνω εργασιών αλλά διαφώνησαν με τον τρόπο εκτέλεσης του έργου. Ο Κωνσταντίνος Μπουλμέτης καταψήφισε την απόφαση. Ο Αλέξανδρος Καποδίστριας ψήφισε την απόφαση με την προϋπόθεση ότι θα αναρτηθεί πρόσκληση για προσφορές στην ιστοσελίδα του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών.

Στο άρθρο 32 παρ.2γ του Ν.4412/2016, αναφέρεται ρητά πως: «Η διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, μπορεί να χρησιμοποιείται για δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών στο μέτρο που είναι απολύτως απαραίτητο, εάν λόγω κατεπείγουσας ανάγκης οφειλόμενης σε γεγονότα απρόβλεπτα για την αναθέτουσα αρχή, δεν είναι δυνατή η τήρηση των προθεσμιών που προβλέπονται για τις ανοικτές, κλειστές ή ανταγωνιστικές διαδικασίες με διαπραγμάτευση. Οι περιστάσεις που επικαλούνται οι αναθέτουσες αρχές για την αιτιολόγηση της κατεπείγουσας ανάγκης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απορρέουν από δική τους ευθύνη».

Δημιουργούνται έτσι εύλογα ερωτήματα, για τον λόγο που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να πάρει τώρα την απόφαση κατεπείγουσας εκτέλεσης εργασιών και απευθείας ανάθεσης, όταν από τις 8 Αυγούστου του 2015, με το υπ' αριθ. 1761 Φ.702.15/05.08.2015 έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαρκοπούλου, ο τότε Ταξίαρχος Αθανάσιος Τζοϊτης, είχε προειδοποιήσει την δημοτική αρχή του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών για τους κινδύνους από την υφιστάμενη κατάσταση την οποία η ίδια δημιούργησε στον περιβάλλοντα χώρο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Ακολούθησαν φυσικά και άλλες οχλήσεις, όπως καταγγελίες και μηνύσεις από τη μείζονα μειοψηφία και τρίτους, αλλά και άλλες παρεμβάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με αποκορύφωμα το έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρωπίας, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στα συσσωρευμένα απορρίμματα τον περασμένο Ιούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.