Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Κρίσιμο ραντεβού με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ έχουν αυτή την ώρα οι 5 Δήμαρχοι των Μεσογείων

Με τον Πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, συναντώνται αυτή την ώρα, ο Δήμαρχος Παιανίας-Γλυκών Νερών κ. Σπύρος Στάμου, ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βασίλης Πιστικίδης, ο Δήμαρχος Κρωπίας κ. Δημήτρης Κιούσης, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου κ. Σωτήρης Μεθενίτης και ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας κ. Δημήτρης Μάρκου.

Η συζήτηση αναμένεται να περιστραφεί γύρω από τη νομική και πολιτική διεκδίκηση του υπεσχημένου και κάποτε νομοθετημένου ποσοστόυ 10% επι των κερδών αξιοποίησης της επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, απο τον Όμιλο Λάτση.

Οι 5 Δήμοι, ζητούν να λάβουν το παραπάνω ποσοστό, επικαλούμενοι το άρθρο 9 του ν. 2338/1995 («Κύρωση Σύμβασης Ανάπτυξης του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας στα Σπάτα, ίδρυση της εταιρίας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.», έγκριση περιβαλλοντικών όρων και άλλες διατάξεις»).

Το ποσό αυτό, σύμφωνα με το νόμο λόγω της επιβάρυνσης της περιοχής από το νέο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, «διατίθεται για τη δημιουργία σύγχρονης υποδομής και δικτύων ποιότητας ζωής, καθώς και για την παροχή αντισταθμιστικών οφελών στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων με αιχμή τα Σπάτα στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου χωροταξικού οικιστικού και αναπτυξιακού σχεδιασμού της περιοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.