Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Nα μειώσει τα δημοτικά τέλη για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες καλεί τη δημοτική αρχή ο Ισίδωρος Μάδης

Επιστολή με την οποία προτείνει την μείωση των δημοτικών τελών για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών, κατέθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ισίδωρος Μάδης. 

Αναλύωντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την κίνηση, ο κ. Μάδης αναφέρει πώς: «Οι δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην πατρίδα μας επιβάλουν έναν ενισχυμένο ρόλο στην κοινωνική πολιτική της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία καλείται να είναι συμπαραστάτης, σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Από την αρχή της δημοτικής περιόδου οι συνεργάτες μου και εγώ προσωπικά έχουμε επισημάνει την ανάγκη να αφήσουμε πίσω την θεωρία και τις διαπιστώσεις περνώντας επιτέλους στην πράξη. Με αφορμή την συζήτηση για τον καθορισμό των συντελεστών τελών φωτισμού και καθαριότητος 2017 οφείλουμε ως Δήμος Παιανίας να προχωρήσουμε σε μειώσεις δημοτικών τελών σε ότι αφορά τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε Μαζί» προτείνει:

 

  • Οι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, (ξεχωριστά η κάθε κατηγορία) όπως η ιδιότητα τους οριοθετείται αντίστοιχα από την κείμενη νομοθεσία, με ετήσιο συνολικό εισόδημα, κατόπιν εκκαθάρισης, κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο των 20.000,00€ προσαυξημένο κατά 10.000,00€ για το τέταρτο τέκνο, 8.000,00€ για το πέμπτο τέκνο, 6.000,00€ για το έκτο παιδί και, 5.000,00€ για κάθε τέκνο πέρα του έκτου χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος να τυγχάνουν μειωμένου συντελεστή στα τέλη καθαριότητας & φωτισμού κατά 50% μ2 το χρόνο, για τους χώρους οίκησής τους.

  • Οι άποροι όπως η ιδιότητα τους οριοθετείται αντίστοιχα από την κείμενη νομοθεσία, να τυγχάνουν μειωμένου συντελεστή στα τέλη καθαριότητας & φωτισμού κατά 50% μ2 το χρόνο, για τους χώρους οίκησής τους.

  • Οικογένειες μακροχρόνια ανέργων (και οι δύο σύζυγοι μακροχρόνια άνεργοι) όπως η ιδιότητα τους οριοθετείται από την κείμενη νομοθεσία, να τυγχάνουν μειωμένου συντελεστή στα τέλη καθαριότητας & φωτισμού κατά 50% μ2 το χρόνο, για τους χώρους οίκησής τους.

  • Οι μονογονεϊκές οικογένειες όπως η ιδιότητα τους οριοθετείται αντίστοιχα από την κείμενη νομοθεσία, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, κατόπιν εκκαθάρισης, κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο των 10.000,00€, να τυγχάνουν μειωμένου συντελεστή στα τέλη καθαριότητας & φωτισμού κατά 50% μ2 το χρόνο για τους χώρους οίκησής τους.

  • Τα ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας από, 67% και πάνω, με ετήσιο συνολικό εισόδημα πραγματικό καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα από κάθε πηγή, κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο των 20.000,00€, χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος, να τυγχάνουν μειωμένου συντελεστή στα τέλη καθαριότητας & φωτισμού κατά 50% μ2 το χρόνο, για τους χώρους οίκησής τους.

  • Tα μη χρηματοδοτούμενα από την κεντρική κυβέρνηση (π.χ. Υπουργείο υγείας ή άλλον κρατικό φορέα) ΝΠΙΔ ειδικού σκοπού περίθαλψης ατόμων με ειδικές παθήσεις της γεωγραφικής περιφέρειας του δήμου Παιανίας (Αγ. Χριστόφορος / Αγ. Νικόλαος) όπως προκύπτει από την σύσταση και λειτουργία τους, να τυγχάνουν μειωμένου συντελεστή στα τέλη καθαριότητας & φωτισμού κατά 50% μ2 το χρόνο, για το σύνολο των εγκαταστάσεων τους.

Ο Δήμαρχος Παιανίας-Γλυκών Νερών και προεδρεύων της Οικονομικής Επιτροπής κ. Σπύρος Στάμου ζήτησε αναβολή της συζήτησης του θέματος για να ζητήσει την θέση των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη του κ. Μάδη ο οποίος τον κάλεσε να αντιληφθεί ότι εκείνος ασκεί διοίκηση και χαράσσει την πολιτική και όχι οι υπηρεσίες του Δήμου και συνεπώς να κάνει δεκτή την πρόταση της παράταξης του και έτσι να δείξει στην πράξη την κοινωνική ευαισθησία της διοίκησης του που μέχρι τώρα, όπως είπε, αναλώνεται μόνο σε ιδέες υστερώντας πολύ σε πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.