Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

«Ημέρα Αλληλεγγύης» σε Παιανία και Γλυκά Νερά

Με κεντρικό σύνθημα : «Άλλαξε τον κόσμο-Το έχει ανάγκη», η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών σε συνεργασία με τον Φορέα Κοινωνικής Προστασίας & Παιδείας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων-Κηδεμόνων του Δήμου, διοργανώνουν το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, «Ημέρα Αλληλεγγύης».

Τι ακριβώς είναι η «Ημέρα Αλληλεγγύης»;

 

H «Ημέρα Αλληλεγγύης» η οποία διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια ταυτόχρονα την ίδια ημέρα σε Παιανία και Γλυκά Νερά, είναι μια ημέρα κατά την οποία οι πολίτες μπορούν να προσέλθουν σε επιλεγμένα σημεία στις δύο Δημοτικές Ενότητες (συγκεκριμένα στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κεντρική Πλατεία Παιανίας και στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυκών Νερών) και να προσφέρουν τρόφιμα και παιχνίδια σε οποιαδήποτε ποσότητα δύναται ο καθένας.

Τα τρόφιμα και τα παιχνίδια που θα συγκεντρωθούν θα διανεμηθούν στις 400 και πλέον ευπαθείς οικογένειες σε Παιανία και Γλυκά Νερά που εξυπηρετούνται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και οι οποίες, δυστυχώς, ολοένα και αυξάνονται.



Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών: «Ομπρέλα προστασίας» στην κρίση

 

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παιανίας είναι η θεσμικά αρμόδια οργανική μονάδα για την άσκηση των αρμοδιοτήτων κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών. Έχει αρμοδιότητες για την καταγραφή κοινωνικών προβλημάτων του πληθυσμού, τον κοινωνικό σχεδιασμό για την πρόληψη κοινωνικών αναγκών, την πληροφόρηση και την υποστήριξη των πολιτών.

Μεριμνά για την ανάπτυξη του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης , συντονίζει, παρακολουθεί και εισηγείται θέματα που αφορούν την άσκηση Κοινωνικής Πολιτικής σε τοπικό επίπεδο.

Τα τελευταία χρόνια που η Ελληνική Κοινωνία δοκιμάζεται, η δραστηριότητα της περιλαμβάνει πληθώρα δράσεων που προσφέρουν ανακούφιση σε οικογένειες αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας.

Οι σημαντικότερες από αυτές είναι:


  • Οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών δημοτών.

Με τον τρόπο αυτό καλύπτωνται δαπάνες για την αντιμετώπιση επειγουσών ιατρικών αναγκών και την κάλυψη βιοτικών αναγκών οικογενειών που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και οικονομικής αποστέρησης. Από το Σεπτέμβριο του 2014 έως και σήμερα έχουν ενισχύθεί σχεδόν 100 οικογένειες.

  • Σχεδιασμός και υλοποίηση τοπικού προγράμματος στέγασης & επανένταξης

Ο σχεδιασμός υποβλήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος και μετά από αξιολόγηση, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μέσω του προγράμματος αντιμετωπίστηκαν επείγουσες στεγαστικές ανάγκες και τοποθετήθηκαν σε απασχόληση κάτοικοι του Δήμου που ζουν στο δρόμο ή σε επισφαλείς - ανεπαρκείς συνθήκες κατοικίας.


  • Δωρεάν διάθεση οπωροκηπευτικών

Από τις 12 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιούνται δωρεάν διαθέσεις οπωροκηπευτικών για όλους τους δημότες και κατοίκους Παιανίας και Γλυκών Νερών. Έχουν διατεθεί ροδάκινα, πορτοκάλια, ακτινίδια, μανταρίνια. Η διανομή σε ηλικιωμένους εξυπηρετούμενους και γενικά σε ανθρώπους που αδυνατούν να προσέλθουν οι ίδιοι, πραγματοποιήθηκε κατ' οίκον από το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι». Επίσης λόγω της πληθώρας των οπωροκηπευτικών, έγινε διάθεση και στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

  • Λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου

Η Τράπεζα Τροφίμων ή Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών, διανέμει τρόφιμα σε τακτική βάση και έκτακτα για την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων σε 400 περίπου οικογένειες, που πλήττονται από ακραία φτώχεια και οικονομική αποστέρηση. Για την προμήθεια των απαραίτητων τροφίμων η Κοινωνική Υπηρεσία εφαρμόζει πρόγραμμα εξεύρεσης πόρων και χορηγιών από φορείς και συνεργάζεται με τοπικούς συλλογικούς φορείς.

  • Ημέρες Αλληλεγγύης

Από το Σεπτέμβριο του 2014 σε συνεργασία με το Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών και τους Αθλητικούς– Πολιτιστικούς – Κοινωνικούς Συλλόγους και Φορείς του Δήμου καθώς επίσης και Εκκλησία και Ενορίες και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, έχουν πραγματοποιηθεί 4 συνολικά ημέρες αλληλεγγύης με στόχο τη Συλλογή Τροφίμων και φαρμάκων, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η 5η.

  • Διανομές Προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

Μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενήθει συνολικά 7 δράσεις διανομής προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Βασική επιδίωξη αυτών των δράσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται εναλλάξ και στις δυο δημοτικές ενότητες, είναι η συμβολή στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με τη διάθεση ποιοτικών προϊόντων σε πολύ χαμηλές τιμές, καθώς και στην στήριξη των παραγωγών-αγροτών με την προώθηση ελληνικών προϊόντων.

  • Δωρεάν εξετάσεις και εμβολιασμοί


Από το Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα στο Δήμο Παιανίας-Γλυκών Νερών έλαβαν χώρα πληθώρα δωρεάν εξετάσεων και εμβολιασμών όπως:

  • Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία με την συνδρομή της Αντικαρκινικής Εταιρίας σε 200 και πλέον Δημότισσες.
  • Δωρεάν αντιγριπικός εμβολιασμός στις ευπαθείς ομάδες του Δήμου.
  • Προληπτικές εξετάσεις – εργαστηριακός έλεγχος
  • Δωρεάν TEST ΠΑΠ (Παρέχεται μέχρι σήμερα στις Δημοτικές Υπηρεσίες Υγείας)
  • Εθελοντική Αιμοδοσία με 100δες αιμοδότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.