Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Δρομολόγιο Εξπρές Παιανία- Κεραμεικός... με παλιά λεωφορεία!

Το μήνυμα για ανάπτυξη και ανασυγκρότηση στην Ελλάδα της κρίσης με μοναδικά αντικείμενα της εγχώριας βιομηχανικής κληρονομιάς στέλνει η Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής (ΕΟΟΕ) σε συνεργασία με τους συλλέκτες Χ. & Β. Λαζαρόπουλο.



Ένα υπεραστικό του 1962 που αποτέλεσε τον τεχνολογικό θρύλο της βιομηχανίας αμαξωμάτων, ένα αστικό του 1981 που χαρακτηρίστηκε το καλύτερο όχημα όλων των εποχών και ένα τουριστικό που αποτέλεσε πρότυπο αντιγραφής από ξένες βιομηχανίας από το 1976 αποτελούν τα... καμάρια των δύο αδερφών μετά την ανακατασκευή τους.

Είναι τρία λεωφορεία που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από ελληνικά χέρια σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες, τα οποία περισώθηκαν, αποκαταστάθηκαν και εκτίθενται για να θυμίζουν ότι η καλύτερη απάντηση στην κρίση είναι η επιστροφή στη δουλειά και στην παραγωγική διαδικασία με σχέδιο και όραμα.

Οι επισκευές των λεωφορείων έγιναν στα αυθεντικά πρότυπα των σχεδιαστών και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται κατά συντριπτική πλειοψηφία από βιομηχανίες, βιοτεχνίες και εργαστήρια που εξακολουθούν να επιβιώνουν στην ελληνική αγορά.

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζονται στιγμιότυπα από τη διαδρομή ιστορικών λεωφορείων που παρουσιάστηκαν στην 5η έκθεση κλασσικού αυτοκινήτου που πραγματοποιήθηκε στο MEC Παιανίας. Ένα από αυτά ήταν και το Παιανία-Κεραμεικός.

Δείτε το βίντεο:

 

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.