Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Άγιοι Ανάργυροι Παιανίας: «Το Πανδοχείο της Αγάπης»

Των Αγίων Αναργύρων Κοσμά & Δαμιανού σήμερα και πανηγύριζε ο Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων στην Παιανία. 
 
Στην πανηγυρική Θεία λειτουργία που τελέστηκε το πρωί, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος πλαισιωμένος από ιερείς της Παιανίας και των Γλυκών Νερών, ενώ το παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών κ. Δημήτρης Αλεξίου, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παιανίας κ. Ελένη Δάβαρη και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας κ. Παπαδάκης Νικόλαος και Μιχάλης Συκαράς.

Ο Ι.Ν. των Αγίων Αναργύρων είναι από τους νεότερους ναούς της Παιανίας. Το χτίσιμο του άρχισε στις αρχές του 1967 και την 1η Νοεμβρίου του ιδίου χρόνου, ανήμερα της εορτής των Αγίων Αναργύρων έγιναν τα εγκαίνια. Το οικόπεδο στο οποίο έχει χτιστεί ο ναός, είναι δωρεά και η οικοδόμηση του ολοκληρώθηκε επίσης με δωρεές και έρανο. Η πρωτοβουλία για την αφιέρωση του ναού στους Αγίους Αναργύρους, πάρθηκε γιατί δεν υπήρχε ενας τέτοιος ναός στη γύρω περιοχή και οι κάτοικοι της Παιανίας, ανήμερα της εορτής των Αγίων, εκκλησιάζονταν στον ομώνυμο ναό του Κορωπίου.

Πρώτος εφημέριος της ενορίας των Αγ. Αναργύρων υπήρξε ο Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Μηλάκης, κτήτορας και του νέου περικαλλούς ναού, ο οποίος χτίστηκε το 1990 και θεμελιώθηκε από τον Μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κυρό Αγαθόνικο, πάνω στον παλαιό. Ο σημερινός ναός είναι ρυθμού βασιλικής, πεντάκλιτος με αξιοθαύμαστο ξυλόγλυπτο τέμπλο και βρίσκεται επί των οδών Ιωάννου Μεταξά & Γεωργ. Παπαθανασίου, σχεδόν 1 χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης.

Στα παρεκκλήσια των κλιτών τα οποία είναι αφιερωμένα στους Παμμεγίστους Ταξιάρχες, Αγ. Βαρβάρα, Αγ. Ειρήνη και Άγ. Κυπριανό, τελείται η Θεία Λειτουργία κατά τις ημέρες της εορτής τους και κατά την περίοδο του ιερού Σαρανταλείτουργου των Χριστουγέννων. Στο ναό φυλάσσονται ιερά λείψανα των Αγίων Ανδρέου, Γεωργίου, Χαραλάμπους, Ιεροθέου και Κυπριανού.
 

«Το Πανδοχείο της Αγάπης»


Η Ενορία των Αγίων Αναργύρων λειτουργεί και ως πανδοχείο της αγάπης του Χριστού, όπου οι ενορίτες που βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη βοηθιούνται και θεραπεύονται πνευματικά. Επισκέψεις κατ΄οίκον, διανομή τροφίμων, υλική συμπαράσταση σε ανέργους, φοιτητές, ασθενείς και πολυτέκνους, είναι μερικές από τις δράσεις που πραγματοποιούνται, με κύριο σκοπό την ανακούφιση κάποιων συνανθρώπων μας. Στην ενορία πραγματοποιούνται επίσης νεανικές συναντήσεις παιδιών δημοτικού και γυμνασίου κάθε Σάββατο και Κυριακή μετά τη Θεία Λειτουργία. Σε συνεργασία με τον υπεύθυνο νεότητας και εφημέριο του ιερού ναού, π. Άγγελο Πουλάκη, αλλά και με τον δεύτερο εφημέριο, π. Ιωάννη Μυκονιάτη, έμπειροι κατηχητές, καταβάλουν με αγάπη και ζήλο κάθε προσπάθεια για να γνωρίσουν τα παιδιά τον Χριστό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.