Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Νίκος Μπινιώρης: Έχω υπάρξει μάρτυρας αυταρχισμού από αιρετούς

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών και μέλος του ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Μπινιώρης, ήταν την προηγούμενη εβδομάδα καλεσμένος του Νίκου Ξηρουδάκη στην εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα» που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ERT-OPEN.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, η οποία είχε τίτλο: «Η μακάβρια στατιστική των μνημονίων στο χώρο των οργανισμών του τοπικού κράτους», o Νίκος Μπινιώρης, ανέλυσε μαζί με τον παρουσιαστή κάποιες από τις συνθήκες που παράγουν θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών, κατά την αναφορά ενός περιστατικού του οποίου όπως δήλωσε ήταν μάρτυρας και το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες της Αδέσμευτης Ενημέρωσης Παιανίας, συνέβη στα Γλυκά Νερά.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπινιώρης ανέφερε: «Ήμουν μάρτυρας για τον αυτάρχισμο που υπάρχει από την πλευρά των αιρετών. Ζητήθηκε από συνάδελφο 8μηνίτη, που είχε προσληφθεί ως εργαζόμενος σε σκαλοπάτι, πίσω δηλάδη, (στο απορριμματοφόρο) επείδη στην ιδιωτική του ζωή είχε και δίπλωμα Γ & Δ κατηγορίας, παρόλα αυτά δεν προσλήφθηκε για αυτό, (για οδηγός) να οδηγήσει ένα απορριμματοφόρο και τελικά για ένα δρομολόγιο το οδήγησε μη αντιλαμβανόμενος κι αυτός, κάτω από την πίεση πιθανόν τον κίνδυνο που διατρέχει ο ίδιος αλλά και για τους πίσω. Είναι τρομακτικό το πως οι εργαζόμενοι για ένα κομμάτι ψωμί και στο βωμό του κέρδους για ένα μεροκάματο δηλαδή, υποκύπτουν ή αναγκάζονται να υποκύψουν σε τέτοιου είδους αυταρχισμούς».

Σε ερώτηση του Νίκου Ξηρουδάκη για το αν είναι η κάκια στιγμή που παράγει ένα εργατικό ατύχημα, ο κ. Μπινιώρης δήλωσε: «Δεν ξέρω πόσο κακιά στιγμή μπορεί να φανεί όταν τα λάστιχα ενός απορριμματοφόρου φαίνονται σχεδόν τα λινά τους. Δεν ξέρω πόσο κακιά στιγμή μπορεί να φανεί όταν τα φώτα της οπισθοπωρίας που είναι απαραίτητα για ένα απορριμματοφόρο ή ο ηχητικός θόρυβος της όπισθεν ή ο φάρος είναι χαλασμένα. Δεν συζητάμε για κακιά στιγμή», αναφερόμενος προφανώς στην κακή κατάσταση του στόλου των οχημάτων του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών.


Ακούστε το σύνολο των ηχητικών από την παρουσία του Νίκου Μπινιώρη στην εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα» στα παρακάτω βίντεο:

 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.