Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Αποκλειστικό: Βραδυφλεγής υγειονομική βόμβα στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα Παιανίας

Αγανάκτηση και ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους των οδών Προσηλίου και Σύρου, τις οποίες διέρχεται το ρέμα της οδού Νικηταρά, στην Περιοχή του Αγίου Ανδρέα στην Παιανία, η πρωτοφανής ενέργεια των μηχανικών της εταιρίας «Nemesis» που εκτελεί για λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής το έργο «Κατασκευή δικτύων απορροής ομβρίων υδάτων Δήμου Παιανίας», να τοποθετήσουν απόληξη συλλεκτηρίου αγωγού ομβρίων υδάτων εντός του ανοιχτού ρέματος. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα όμβρια ύδατα που θα συλλέγει ο συγκεκριμένος αγωγός, να λιμνάζουν στο σημείο και να δημιουργούν τέραστιο πρόβλημα στη δημόσια υγεία, ιδιαίτερα τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες.

Κατά την Ελληνική Νομοθεσία και συγκεκριμένα σύμφωνα με το Άρθρο 6 του Ν. 880/1979 (ΦΕΚ Α 58 ), όπως αντικαταστάθηκε με το Άρθρο του Ν. 3010/2002 (ΦΕΚ Α91): «Τα υδατορέματα (μη πλεύσιμοι ποταμοί, χείμαρροι, ρέματα και ρυάκια), που βρίσκονται εντός ή εκτός ρυμοτομικού είναι κάθε φυσική διαμόρφωση του εδάφους σε αποδέκτη και αγωγό των νερών της βροχής, ή της τήξης του χιονιού ή των φυσικών πηγών που εξυπηρετεί την απορροή τους προς άλλους μεγαλύτερης χωρητικότητας αποδέκτες, φυσικούς ή τεχνητούς (ρέματα, ποτάμια, λίμνες, θάλασσα κλπ) που βρίσκονται σε χαμηλότερες στάθμες». 


Είναι απολύτως παράνομη λοιπόν η τοποθέτηση απόληξης συλλεκτηρίου αγωγού ομβρίων υδάτων εντός ρέματος, αφού αυτό έχει δημιουργηθεί για να εξυπηρετεί τη φυσική ροή των υδάτων από τον Υμηττό και μόνο.

Όταν κάτοικοι της περιοχής απευθύνθηκαν στην δημοτική αρχή του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών για το παραπάνω πρόβλημα, τους ζητήθηκε να υποβάλλουν καταγγελία στο Δήμο και ο Δήμος να προωθήσει την καταγγελία στη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής.


Οι κάτοικοι εξέφρασαν επίσης την επιθυμία τους να μην παρατηρηθεί και στο συγκεκριμένο σημείο, η κακοτεχνία που παρατηρήθηκε στο τμήμα του ρέματος στην οδό Επισκοπής, όπου τα προστατευτικά κιγκλιδώματα είναι χαμηλότερα του οδοστρώματος με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος σοβαρότατου ατυχήματος.

Για το θέμα έχει παρέμβει στην δημοτική αρχή, σκοπεύοντας και σε έγγραφη όχληση προς την Περιφέρεια Αττικής και ο Εξωραϊστικός-Επιμορφωτικός Σύλλογος Αγίου Ανδρέα Παιανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.