Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

O διάλογος Μητροπολίτη Μεσογαίας-Φίλη στη συνάντηση στο Μαξίμου

Το φώς της δημοσιότητας βλέπουν μέρα με την ημέρα οι διαλόγοι μεταξύ των ιεραρχών και της πολιτικής ηγεσίας, από την πρόσφατη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πάνος Καμμένος, που εξαρχής στήριξε την Εκκλησία, κερδίζοντας την εκτίμηση του Αρχιεπισκόπου, δεν άντεξε κάποια στιγμή και ξέσπασε σε λυγμούς:

«Μακαριότατε, αν εσείς μου ζητήσετε να ρίξω την κυβέρνηση, να ξέρετε ότι θα το κάνω. Να ξέρετε, όμως, ότι αυτό δεν είναι υπέρ του έθνους. Ο μόνος που θα ωφεληθεί είναι η Τουρκία», είπε, με τον κ. Ιερώνυμο όμως να μη ζητά ούτε την παραίτηση της κυβέρνησης, ούτε καν του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη.

Ο Nίκος Φίλης ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης. Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος υπήρξε πολύ… γλυκός και μειλίχιος μαζί του: «Μου είπε ο πρωτοσύγκελος μου ότι ο Υπουργός Παιδείας βάφτισε πρόσφατα ένα αγοράκι και ήξερε απ’ έξω το Πιστεύω και το Πάτερ Ημών και όλες τις προσευχές», είπε χαρακτηριστικά στην αρχή.

Αντιθέτως, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, κ.κ. Νικόλαος, υπήρξε επιθετικός προς τον Υπουργό Παιδείας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονοι διάλογοι μεταξύ τους:

Μεσογαίας: Δεν μου επιτρέψατε να διδάξω στο σχολείο όταν με φώναξαν οι μαθητές.

Nίκος Φίλης: Σας δώσαμε άδεια. Ματαιώσατε όμως την ομιλία σας και δεν ξαναζητήσατε άδεια.

Μεσογαίας: Μα για θέματα βιοηθικής θα μιλούσα…

Νίκος Φίλης: Δεν είναι αθώα όμως αυτά. Τι θα λέγατε π.χ. για τα βλαστοκύτταρα; Στις ΗΠΑ οι πάστορες δίνουν μανιώδη μάχη για να μην προχωρήσουν πειράματα που θα σώσουν πιθανόν ανθρώπινες ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.