Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Συμβαίνει τώρα: Λεωφορείο ακινητοποιήθηκε ύστερα από καθίζηση οδοστρώματος στο Τρίγωνο Λαγού στην Παιανία

Οι γνωστές τραγικές παραλείψεις και η προχειρότητα με την οποία εργάζεται στο έργο της κατασκευής δικτού απορροής ομβρίων υδάτων στην Παιανία η εργοληπτική εταιρία «Νemesis», αυτή τη φορά είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση λεωφορείου σε πρόχειρα κλεισμένη εκσκαφή στο Τρίγωνο του Λαγού στην Παιανία και την ταλαιπωρία των επιβατών του.


Κατά τη διέλευση από το σημείο του λεωφορείου της γραμμής 308, που εκτελεί το δρομολόγιο «Nομισματοκοπείο-Παιανία-Κορωπί», το οδόστρωμα υπέστη καθίζηση εξαιτίας σπασμένου αγωγού που μόλις πρίν λίγες ημέρες είχε τοποθετηθεί και ο πίσω δεξιά τροχός του λεωφορείου βυθίστηκε στην εκσκαφή με αποτέλεσμα το λεωφορείο να βρίσκεται ακινητοποιημένο μέχρι αυτή την ώρα, αναμένοντας οδική βοήθεια.

Ο οδηγός του λεωφορείου, φανερά εκνευρισμένος, απειλούσε με μηνύσεις τον εργολάβο, ενώ...«Θεούς και δαίμονες» απειλούσαν και οι επιβάτες τους οποίους παρέλαβε το επόμενο λεωφορείο της γραμμής.

Συνεργείο του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών έφτασε στο σημείο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του σπασμένου αγωγού.


Να θυμίσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα κατά την διάρκεια εκτέλεσης εργασιών στην πόλη της Παιανίας από τη συγκεκριμένη εταιρία, με αποκορύφωμα την σοβαρότατη πτώση ενός οχήματος, σε παρόμοια εκσκαφή, πέρυσι στην Βασιλίσσης Φρειδερίκης.



Ο ερασιτεχνισμός στην εκτέλεση των εργασιών και η εγκληματική αμέλεια της εργοληπτικής εταιρίας στη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας, μέχρις στιγμής έχουν κοστίσει μόνον υλικές ζημιές και όλοι απεύχονται να μην συμβεί κάτι χειρότερο, πράγμα που δεν είναι διόλου απίθανο αν η εταιρία συνεχίσει να κινείται όπως μέχρι και σήμερα.


Ο Δήμος Παιανίας-Γλυκών Νερών ως φορέας επίβλεψης του έργου, δεν είναι άμοιρος ευθυνών για τα συγκεκριμένα ατυχήματα και επιτέλους η δημοτική αρχή αντί να τρέχει συνεχώς με το ήδη ελλιπές προσωπικό της να αντιμετωπίζει τα αποτελέσματα των τραγικών λαθών της Κυπριακής εταιρίας, θα πρέπει να εγκαλέσει τους υπευθύνους της να σοβαρευτούν προτού θρηνήσουμε θύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.