Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας συζητά με τους νέους

Σε μια περίοδο που η Χριστιανική πίστη και η Εκκλησία βάλλεται, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, προσεγγίζει τους νέους των Μεσογείων και τους καλεί σε έναν γόνιμο και επικοδομητικό διάλογο για θέματα πνευματικού ενδιαφέροντος.


Σήμερα, Κυριακή ­16/10/2016 και ώρα 19­:30 - 23:30, θα λειτο­υργήσει Αρχονταρίκι α­ποκλειστικά για Νέους­ (18 - 30 ετών) στην αίθουσα του Ι. Προσκυνήματος του Χριστού στα Σπάτα (βλ. χάρτη). Στο Αρχονταρίκι οποιο­σδήποτε το επιθυμεί, ­μπορεί να συζητήσει κ­ατ’ ιδίαν με τον Σεβα­σμιώτατο, εντός του χ­ρονικού πλαισίου λειτ­ουργίας του.

Επιπλέον, από τις 21:­00 – 22:30 ο Σεβασμιώ­τατος θα αναπτύξει το­ θέμα: «Θρησκευτική εκπαίδευ­ση της πολιτείας και ­Κατηχητική παιδεία τη­ς Εκκλησίας» και θα ακολουθήσει συ­ζήτηση. ­

Στο Αρχονταρίκι θα πρ­οσφέρεται κέρασμα (κα­φές, τσάι, γλυκό κ.λπ­.)

Με ανακοίνωση της η Μητρόπολη, παρακαλεί το όριο ηλικίας να γίνει απόλυ­τα σεβαστό, διότι είν­αι αναγκαίο να διατηρ­ηθεί ο νεανικός χαρακ­τήρας της Συνάξεως κα­ι να υπάρχει επαρκής χώρος για νέους της π­ροαναφερθείσας ηλικία­ς.

Παράλληλα μία φορά τον μήνα, ημέρα Τετάρτη (20:30), στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Γρηγορίου του Αγίου Όρους στον Κουβαρά, θα γίνεται Σύναξη Νέων ηλικίας 18-35 ετών, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν και όσοι εκ των παλαιοτέρων υπερέβησαν το όριο των 35 ετών και δεν μπορούν να συμμετέχουν στην πρώτη.

Στη Σύναξη αυτήν βασικά ο Σεβασμιώτατος αναπτύσσει ένα θέμα αμέσου πνευματικού ενδιαφέροντος από τη σοφία της ασκητικής ζωής και εμπειρίας, δανεισμένο από το βιβλίο του Ευεργετίνου και θα ακολουθεί συζήτηση.

Επίσης μία Κυριακή τoν μήνα (ώρα 18:30 - 20:00) θα γίνεται Σύναξη Νέων κατά την ηλικία Γονέων, με θέματα που άπτονται της οικογενειακής ζωής, των συζυγικών σχέσεων, της ανατροφής των παιδιών κ.λπ.

Στις Συνάξεις αυτές θα υπάρχει σύντομη εισήγηση του Σεβασμιωτάτου και θα ακολουθεί συζήτηση με στόχο τη διαμόρφωση του Ορθόδοξου ήθους της κατά Θεόν συζυγίας και οικογένειας.

Χώρος Συνάξεως το Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως (κάτω από τον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Σπάτων).

Θα υπάρχει και φροντίδα για τα μικρά παιδιά. 

Το πρόγραμμα των συνάξεων έχει ως εξής: 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.