Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Λύση στα προβλήματα ύδρευσης επιχειρεί να δώσει ο Στάμου

Σε μια προσπάθεια για την επίλυση προβλημάτων ύδρευσης σχετικά με υπερβολικές καταναλώσεις νερού λόγω διαρροών, χαλασμένων μετρητών, λάθος μετρήσεων κλπ, ο Δήμαρχος Παιανίας-Γλυκών Νερών κ. Σπύρος Στάμου, προχώρησε στη σύσταση επιτροπής, η οποία θα αναλάβει το παραπάνω δύσκολο έργο.

Μέχρι σήμερα από παρεκκλίσεις κατά την εφαρμογή των κανονισμών ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Παιανίας και της Δημοτικής Κοινότητας Γλυκών Νερών, που οφείλονταν σε διάφορους λόγους, δημιουργούνταν προβλήματα λειτουργίας των Υπηρεσιών Ύδρευσης και μη εξυπηρέτησης των δημοτών.

Για τον λόγο αυτό και άλλους παρόμοιους καθώς και για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της Υπηρεσίας Ύδρευσης αλλά και για την αποφόρτιση των εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, ο Δήμαρχος, προχώρησε στην σύσταση της προαναφερομένης επιτροπής της οποίας οι ακριβείς αρμοδιότητες θα είναι η τήρηση του Κανονισμού Ύδρευσης, η εξέταση των αιτήσεων των υδροληπτών (oι οποίοι μπορούν να παρίστανται κατά την εξέταση του αιτήματος τους) για οποιοδήποτε θέμα που αφορά στις διατάξεις των κανονισμών ύδρευσης, συμπεριλαμβανομένων και των αντιρρήσεων χρεώσεων ή της επίλυσης οικονομικών διαφορών. 

Εκτός των παραπάνω, αρμοδιότητα της επιτροπής θα είναι και η λήψη αποφάσεων και η εισήγησή αυτών στο Δ.Σ. για θέματα εκτέλεσης έργων Ύδρευσης, προμήθειες υλικών, με βάση της ανάγκες της υπηρεσίας Ύδρευσης όπως αυτές διαμορφώνονται κάθε φορά.

Η επιτροπή αποτελείται από τους:

1. Πρόεδρος : Κωνσταντίνος Πρίφτης - Αντιδήμαρχος
2. Μέλος : Κωνσταντίνος Βασιλείου
3. Μέλος :Δημήτριος Ευσταθίου – Μόνιμος υπάλληλος καταμετρητής ύδρευσης
4. Γραμματέας της επιτροπής : Αθανάσιος Χούντας

Kαι έχει ως αναπληρωματικά μέλη τους:

1. Χελιδονόπουλος Ιωάννης - Αντιδήμαρχος
2. Γεώργιος Σβίγγος
3. Δημήτριος Χούντας
4. Δημοσθένης Γούσης

Ο ρόλος της Επιτροπής θα είναι κυρίως γνωμοδοτικός και συμβουλευτικός και οι αποφάσεις της δεν θα αποτελούν δέσμευση για την λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η επιτροπή θα μπορεί να γνωμοδοτεί για κάθε θέμα που αφορά την υπηρεσία Ύδρευσης εφόσον της ζητηθεί από το Δήμαρχο ή άλλα αρμόδια όργανα του Δήμου.

Τις αποφάσεις τις Επιτροπής όπου απαιτείται από τις διατάξεις των κανονισμών ύδρευσης, θα εγκρίνει ο Δήμαρχος. Καμία απόφαση της Επιτροπής δεν μπορεί να είναι εκτελεστέα αν δεν εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα (Δημοτικό Συμβούλιο).

Η θητεία της επιτροπής λήγει στις 31-12-2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.