Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Ο Όσιος Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος και η σχέση του με την Παιανία

Υπό τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου, πραγματοποιήθηκε χθές Κυριακή 30 Οκτωβρίου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής στο Πικέρμι, εκδήλωση που αναφερόταν στη μνήμη του θαυματουργού Οσίου Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου.

 
 
Η ζωή του Οσίου, υπήρξε άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων και ειδικότερα με την Παιανία, από την οποία ο Όσιος πέρασε, δίδαξε και εξομολόγησε πιστούς κατά τα έτη 1937 και 1939.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το απολυτίκιο του Οσίου Φιλοθέου που ψάλθηκε από τους παριστάμενους Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη και Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής π. Τιμόθεο Αγγελή, τον οικοδεσπότη και ιερατικό προϊστάμενο της Ενορίας της Αγίας Κυριακής π. Παναγιώτη Ευσταθίου, τον π. Κωνσταντίνο και τον ομιλητή της εκδήλωσης Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας Πάρου, Γέροντα Χρυσότομο.

Συγκίνηση προκάλεσε στους ευσεβείς Χριστιανούς που παρακολούθησαν την ομιλία του π. Τιμόθεου Αγγελή, η αναφορά σε μια άγνωστη «ιστορία» απο τη ζωή του Οσίου, που συνδέετε και πάλι με την περιοχή των Μεσογείων.

«Το 1940, στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, ο μακαριστός Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κυρός Αγαθόνικος, ήταν Διάκος. Σε εκείνη την εκκλησία τον είδε ο Όσιος Γέροντας Φιλόθεος και όταν το 1974 , έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Αγαθόνικο επι τη χειροτονία του ως Μητροπολίτη του ανέφερε » Από τότε (εν. το 1940) ξεχώριζες και είπα ότι δεν θα κλείσω τα μάτια μου αν δε σε δω Επίσκοπο.»

Για την εμπειρία που είχε και τα θαύματα του Οσίου Γέροντος Φιλοθέου, μίλησε ο Γέροντας Χρυσόστομος, Καθηγούμενος της Ι. Μονής Λογγοβάρδας Πάρου.

Διαβάστε το βίο του Οσίου Φιλοθέου πατώντας ΕΔΩ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.