Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Επιστημονική ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό στην Παιανία

Ο εκφοβισμός και η επιθετικότητα στο χώρο του σχολείου αναδύεται ως σημαντικό πρόβλημα στη σημερινή εποχή και αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο. Στην επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Εκφοβισμός και Βία στο Σχολείο και στην Κοινότητα», που διοργανώνουν οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» υπό την αιγίδα του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών, θα εξεταστούν όλα τα είδη του σχολικού εκφοβισμού καθώς και οι ρόλοι των παιδιών ως θυτών και θυμάτων.

Ταυτόχρονα θα αναφερθούν οι μέθοδοι αντιμετώπισης και πρόληψης του φαινομένου και οι πρακτικές διαχείρισής του σε σχολικό αλλά και οικογενειακό επίπεδο.

Η συγκεκριμένη ημερίδα μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη για όλους τους ειδικούς και φοιτητές στον τομέα της ψυχικής υγείας καθώς και για παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 (ώρες 18:00-21:00 μ.μ.), στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας (Κύπρου 1 & Ανθηρού), με τη συμμετοχή της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών Π. & Α. Κυριακού. 
 
 
 
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κίμων Τρουπής.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία των ΦΚΠΙ «Ανοιχτή Αγκαλιά» (210 7726814-815), στη Γραμματεία του Κέντρου Ημέρας «Ανοιχτή Αγκαλιά» (210 6026212) ή στον Δήμο Παιανίας-Γλυκών Νερών (213 2030744, Πολυδούλη Μαρία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.