Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Έντονο το τοπικό στοιχείο στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις του πολιούχου της Παιανίας

Ένα λιτό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στα δεδομένα της εποχής, αποτελούμενο κυρίως από πολιτιστικά και ψυχαγωγικά δρώμενα συλλόγων και φορέων του τόπου, παρουσίασε ο Δήμος Παιανίας-Γλυκών Νερών, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της μνήμης του πολιούχου της πόλης της Παιανίας, Αγίου Αθανασίου.


Περίπου 50 μαθητές του Επιμορφωτικού Συλλόγου Παιανίας, θα ανοίξουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων με συναυλία κιθάρας σε γνωστά μουσικά θέματα και παράλληλα θα παρουσιαστεί αφιέρωμα σε μουσικές και τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου από μέλη του συλλόγου.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Παιανίας, υπό τις οδηγίες του Αρχιμουσικού της κ. Κώστα Αντωνίου, θα παρουσιάσει πρόγραμμα ελληνικής και ξένης μουσικής.

Η «ατραξιόν» των φετινών εκδηλώσεων, ο εκ των αναβιωτών του ρεμπέτικου τραγουδιού, Μπάμπης Τσέρτος με την ορχήστρα του, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με μεγάλους ρεμπέτες όπως η Σωτηρία Μπέλλου, ο Τάκης Μπίνης, η Άννα Χρυσάφη, η Καίτη Γκρέυ, ο Κώστας Καπλάνης, ο Θόδωρος Πολυκανδριώτης, ο Κούλης Σκαρπέλης, ο Χοντρονάκος, αλλά και με νεότερους όπως ο Μπάμπης Γκολές, ο Γιώργος Ξηντάρης, ο Στέλιος Βαμβακάρης, η Μαριώ, ο Αγάθωνας Ιακωβίδης κ.ά.

Αξιοσημειώτη η εμφάνιση του νεανικού συγκροτήματος «Ιndigo» που θα..«ρίξει αυλαία» στις εορταστικές εκδηλώσεις το βράδυ της Κυριακής στην Κεντρική Πλατεία Παιανίας.

Παράλληλα θα διεξάγεται παζάρι από περίπου 50 συλλόγους και φορείς της Παιανίας και των Γλυκών Νερών, όπου θα διατίθενται δημιουργίες των μελών τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πέμπτη 5 Μαΐου - Κεντρική Πλατεία Ζωοδόχου Πηγής Παιανίας & ώρα 20:30

Μουσική εκδήλωση από τα τμήματα του Επιμορφωτικού Συλλόγου Παιανίας

α μέρος: Συναυλία κιθάρας με ορχήστρα 50 μαθητών σε γνωστά μουσικά θέματα

β μέρος: αφιέρωμα σε μουσικές και τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου

Παρασκευή 6 Μαΐου - Κεντρική Πλατεία Ζωοδόχου Πηγής Παιανίας & ώρα 20:30

Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου μας με ελληνικές και ξένες μουσικές.

Παρασκευή 6 Μαΐου - Πλατεία Δημοσθένους & ώρα 22:00

Λαϊκό γλέντι με τον Μπάμπη Τσέρτο και το συγκρότημά του

Σάββατο 7 Μαΐου - Κεντρική Πλατεία Ζωοδόχου Πηγής Παιανίας & ώρα 19:00

Παραδοσιακοί Χοροί από όλους τους Συλλόγους και τους Φορείς του Δήμου μας με τη συνοδεία του Βαγγέλη Κώτσου και του συγκροτήματός του και στη συνέχεια γλέντι για τον κόσμο με λαϊκά & παραδοσιακά τραγούδια & χορό.

Κυριακή 8 Μαΐου - Κεντρική Πλατεία Ζωοδόχου Πηγής Παιανίας & ώρα 21:30

Συναυλία από το νεανικό συγκρότημα «INDIGO»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.