Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Η «Γαιδουροχώρα» ταξιδεύει στο 2ο Νηπιαγωγείο Παιανίας

Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 δύο πανέμορφα γαϊδουράκια με τους συνοδούς τους θα επισκεφθούν το 2ο Νηπιαγωγείο Παιανίας.

Η «Γαϊδουροχώρα» θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά, να μάθουν και να διασκεδάσουν παρέα με τα εκπαιδευμένα γαϊδουράκια της, αλλά και να εξοικειωθούν με τα ζώα μέσα από την άμεση επαφή μαζί τους στην αυλή του σχολείου.



Η «Γαϊδουροχώρα» είναι ένα πρότυπο κέντρο εκτροφής για τα γαϊδούρια, αλλά και ένας χώρος συνεργασίας, αναψυχής, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και θεραπείας για τους ανθρώπους. Oι εγκαταστάσεις του κέντρου βρίσκονται σε ένα αγρόκτημα γεμάτο αμυγδαλιές, ελιές και πολύ θυμάρι, περίπου τρία χιλιόμετρα από το Κορωπί προς τον Υμηττό, στη Θέση Μπουρμπουτσάνα, μεταξύ των οδών Μακεδονίας και Αγίου Γεωργίου.

Με βιωματικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους που περιλαμβάνουν την συμμετοχή στην καθημερινή φροντίδα και εκπαίδευση των γαϊδουριών, παιχνίδια μαζί τους, βόλτες σε μονοπάτια της περιοχής (δίπλα τους) και αναζήτηση σχετικών αναφορών στη μυθολογία, τη λαογραφία, τη θρησκεία και τη λογοτεχνία, θέλουμε να εμπνεύσουμε τον σεβασμό και την αγάπη για τα γαϊδούρια καθώς επίσης και να ξαναπάρουν τα γαϊδουράκια τη θέση που τους αξίζει δίπλα στον σημερινό άνθρωπο.

Σημαντικό μέρος της δράσης αφορά τα άτομα με αναπηρίες, αλλά και όλες τις περιπτώσεις ανθρώπων με ανάγκη στήριξης: παιδιών, ενηλίκων ή υπερηλίκων.

Η επαφή με το γαϊδούρι έχει αποδειχτεί ευεργετική και η ενασχόληση μαζί του μπορεί να βοηθήσει πολλαπλά στην αυτοεκτίμηση και ισορροπία όλων μας. Στην Ευρώπη, χρόνια τώρα, θεραπευτικά κέντρα και οργανισμοί όπως το Donkey Sanctuary, εφαρμόζουν την «ονοθεραπεία» (asinotherapy) ή αλλιώς «υποστηρικτική θεραπεία με γαϊδουράκια» (donkey assisted therapy) που συνίσταται είτε στην από εδάφους υποστήριξη και ενδυνάμωση μέσω της επαφής και της συνεργασίας με ένα γαϊδουράκι, είτε στην εργοθεραπεία/ φυσιοθεραπεία/ ανάπτυξη δεξιοτήτων/ψυχολογική ενδυνάμωση, στη πλάτη του ζώου (κάτι ανάλογο με την θεραπευτική ιππασία). Το γαϊδουράκι θεωρείται ιδανικό ζώο για αυτή τη χρήση, λόγω του προσιτού μεγέθους του, του ιδιαίτερα υπομονετικού, ήρεμου και τρυφερού χαρακτήρα του αλλά και των ήπιων αντιδράσεων του.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://gaidourohora.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.