Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Ο Σταμάτης Γονίδης στο πλευρό του οικοτροφείου αυτιστικών ατόμων «Άγιος Νικόλαος» Παιανίας

Μαζί με τους συνεργάτες του από τη δισκογραφική εταιρία του «Sonar» το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, ο Σταμάτης Γονίδης επισκέφθηκε το οικοτροφείο αυτιστικών ατόμων «Άγιος Νικόλαος» στην Παιανία, όπου τον υποδέχτηκαν φανερά συγκινημένοι, ο Πρόεδρος του Δ.Σ και γονιός διδύμων αυτιστικών Χειμωνάς Ιωάννης, η σύζυγός του Φωτεινή Χειμωνά, ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου πατήρ Αθανάσιος, ο πατήρ Γαβριήλ και η υπόλοιπη «οικογένεια» του «Αγίου Νικολάου».

Ο δημοφιλής τραγουδίστης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εξασκεί το ταλέντο του στη ζωγραφική, αποφάσισε μετά την επίσκεψη και ξενάγηση του στους χώρους του οικοτροφείου και αφού διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τον τεράστιο αγώνα που δίνουν οι ιθύνοντες, να οργανώσει μία έκθεση ζωγραφικής για να στηρίξει τους σκοπούς του σωματείου.
 
 

Δεν έχασε χρόνο λοιπόν, ο Σταμάτης Γονίδης και έτσι την ερχόμενη Τρίτη 30 Μαΐου, στις 19:00, ο ερμηνευτής θα υποδεχτεί όλους του φίλους του, στην πολιτιστική αίθουσα «Ιωνία» πλησίον του Δημαρχείου Βούλας, όπου θα εκτεθούν 25 έργα του. Όλα τα έσοδα από την πώληση των πινάκων, θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και φίλων αυτιστικών ατόμων «Άγιος Νικόλαος-Οικοτροφείο Παιανίας».

«Αυτός ο ζωγράφος κάποτε τραγουδούσε καλά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Γονίδης στο επίσημο κάλεσμά του και καταλήγει: «Γιατί στη ζωή τελικά μας μένουν όλα αυτά που δώσαμε».

Ο τίτλος της έκθεσης είναι «ΥΛΟΠΟΙΩΝΤΑΣ» και θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.
 
Τα έργα του Σταμάτη Γονίδη
 
 

Το οικοτροφείο «Άγιος Νικόλαος» Παιανίας


Το Οικοτροφείο Ατόμων με Αυτισμό "Άγιος Νικόλαος" στην Παιανία Αττικής, λειτουργεί απο τον Ιανουάριο του 2010, με την ευθύνη του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων "Άγιος Νικόλαος". Διαβιώνουν 16 ενήλικα άτομα με αυτισμό. Το Οικοτροφείο λειτουργεί 24 ώρες όλη τη διάρκεια του έτους, προσφέροντας φροντίδα, εκπαίδευση και ασφάλεια στους οικοτρόφους.
 
 

Στο Οικοτροφείο φιλοξενούνται δεκαέξι (16) άτομα με διαταραχές αυτιστικού τύπου, ηλικίας 15 ετών και άνω, οι οικογένειες των οποίων πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και ειδικότερα, οικογένειες στις οποίες ο ένας ή και οι δύο γονείς είναι ανάπηροι, ή καρκινοπαθείς ή πρόκειται περί μονογονεϊκών οικογενειών ή πολύτεκνων οικογενειών με δίδυμα παιδιά με αυτισμό ή οικογένειες που έχουν δύο παιδιά με αυτισμό και χαμηλούς οικονομικούς πόρους.
 
Εάν θέλετε κι εσείς να ενισχύσετε το έργο του κυρίου Χειμώνα και του οικοτροφείου ατόμων με αυτισμό «Άγιος Νικόλαος» επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210-6641846 ή ανατρέξτε στο site www.autistika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.