Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Παρουσία παιδοψυχολόγων θα διεξαχθεί αύριο το μάθημα στο 2ο Δημοτικό Γλ. Νερών

Το τραγικό συμβάν της δολοφονίας του 50χρονου έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο των Γλυκών Νερών στο Φούρεσι το πρωί της Τετάρτης, μπροστά στα έντρομα μάτια του παιδιού του και των άλλων μαθητών, έχει συγκλονίσει την σχολική κοινότητα, την τοπική κοινωνία και πρώτα από όλους τα παιδιά.

Τα περισσότερα παιδιά είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και τρομοκρατημένα. Ζητούσαν μάλιστα από τους γονείς τους να μην ξαναπάνε σχολείο ή να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε η συνδρομή παιδοψυχολόγων, οι οποίοι θα αναλάβουν το δύσκολο έργο του να βοηθήσουν τους μικρούς μαθητές να ξεπεράσουν τις φρικτές εικόνες και τις μνήμες που έχουν από την δολοφονία και να επανέλθουν και πάλι ομαλά στην σχολική καθημερινότητα.

Μεγάλο το σοκ για το παιδί του θύματος

 

O 50χρονος που είχε καταλάβει ότι πλησίαζε το τέλος μόλις είδε το αυτοκίνητο με τους δολοφόνους του να πλησιάζουν η μόνη του σκέψη ήταν πως θα γλιτώσει το παιδί του. Έτσι, είπε στον γιο του να βγει από το αυτοκίνητο και να τρέξει στον δάσκαλο που ήταν στην πόρτα του σχολείου και υποδεχόταν τα παιδιά.

Το παιδί έτρεξε στον δάσκαλο και σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα είπε ουρλιάζοντας: «Δάσκαλε βοήθα με σκοτώνουν τον πατέρα μου!» Λίγα δευτερόλεπτα μετά όλα είχαν τελειώσει. Το παιδί στην αγκαλιά του δασκάλου του είδε να εκτελούν τον πατέρα του.

Δίπλα στην καρδιά δέχθηκε τη σφαίρα η μητέρα που τραυματίστηκε


Γλίτωσε τα χειρότερα η μητέρα του μαθητή που τραυματίστηκε στην είσοδο του σχολείου όταν εξοστρακίστηκε μια σφαίρα των εκτελεστών του 50χρονου.

Η βολίδα τη βρήκε στον θώρακα δίπλα από την καρδιά.

Οι γιατροί του νοσοκομείου προχώρησαν άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Όπως είπε ο διοικητής του Σισμανόγλειου Θανάσης Κουταλάς, «είχε ένα "τυφλό" τραύμα στον θώρακα και η βολίδα η συγκεκριμένη εντοπίστηκε ότι είχε εισαχθεί στο πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα και τραυμάτισε τον πνεύμονα. Σώθηκε χάρη στην επέμβαση των γιατρών του νοσοκομείου και βεβαίως ήταν και τυχερή γιατί το τραύμα αυτό θα μπορούσε να είχε και σοβαρότερες συνέπειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.