Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Αμφισβητεί τα διοικητικά όρια του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών ο Δήμος Αγίας Παρασκευής

Στις δικαστικές αίθουσες οδηγούνται Δήμος Παιανίας-Γλυκών Νερών και Δήμος Αγίας Παρασκευής, αφού ο δεύτερος προχώρησε σε μία αήθη πράξη αμφισβήτης και των διοικητικών ορίων του πρώτου και σε μία προσπάθεια προσκύρωσης δημοτικών τελών από δημότες της δημοτικής ενότητας των Γλυκών Νερών.

Συγκεκριμένα, στις 11 Απριλίου του 2017, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής κάνει την πρώτη προσπάθεια και κίνηση αμφισβήτησης των διοικητικών ορίων του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών με σχετικό έγγραφο τις ΕΛΤΑ Α.Ε., το οποίο προήλθε μετά από σχετική επιστολή του Δήμου Αγ. Παρασκευής, απευθυνόμενο σε ενοίκους κατοικίας επί τις Λ. Λαυρίου 26 και το οποίο αφορούσε την αλλαγή του Ταχυδρομικού Κώδικα (για Λ. Λαυρίου σε νούμερα από 2 έως και 56).

Την 10-5-2017, ο Δήμος Αγ. Παρασκευής, δια του Προϊσταμένου τις Ο.Υ. απέστειλε επιστολή σε ιδιοκτήτες κτισμάτων (εντός και εκτός σχεδίου) και οικοπέδων (εντός σχεδίου), με την οποία τους προτρέπει να δηλώσουν τα ακίνητά τους στον Δ. Αγ. Παρασκευής προκειμένου να καταβάλλουν εκεί τέλη κλπ υποχρεώσεις!

Τις παραπάνω κινήσεις καταδίκασε με ομόφωνο ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο Παιανίας και δήλωσε πως πλέον θα αποφασίσουν τα αρμόδια δικαστικά όργανα, αποφασίζοντας παράλληλα να αποσταλεί επιστολή στους δημότες προκειμένου ναμην προβούν στην δήλωση που τους προτρέπει ο Δήμος Αγ. Παρασκευής, ενώ η υπόθεση ανετέθη στο Δικηγορικό Γραφείο του καθηγητού του κ. Παπακωνσταντίνου για να προβεί σε κάθε εξώδικη και δικαστική ενέργεια με σκοπό την εφαρμογή της νομιμότητας.

Είναι προφανές ότι η περιοχή της Λ. Λαυρίου, η οποία αμφισβητείται από τον Δήμο Αγ. Παρασκευής ανήκει εντός των Διοικητικών Ορίων του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών και αυτό διότι:

 

 

1. Τα όρια έχουν ήδη οριστεί από το αρμόδιο Διοικητικό Δικαστήριο ορίων με την από 22/05/1939 απόφασή του, απόφαση η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει αναθεωρηθεί ή ακυρωθεί.

2. Με την υπ’ αριθμ. 8088/4460/1988 Απόφαση αναπληρωτή Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. «περί έγκρισης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Κοινότητας Γλυκών Νερών» (ΦΕΚ 860/Δ/88) και τα σχεδιαγράμματα που τη συνοδεύουν όπως αυτό τροποποιήθηκε (ΦΕΚ 133/Δ/1992), συμπεριλαμβάνεται και η επίμαχη περιοχή .

3. Με την από 20/05/1980 έκθεση-γνωμοδότηση τις Τ.Υ.Δ.Κ. τις Νομαρχίας Αττικής (Διαμέρισμα Ανατολικής Αττικής), η οποία έλαβε χώρα ύστερα από σχετική εντολή του Νομάρχη και τις τον σκοπό ερμηνείας και εφαρμογής τις ως άνω απόφασης του Δ.Δ. ορίων, δικαιώνονται όλοι οι ημέτεροι ισχυρισμοί και απορρίπτονται οι ισχυρισμοί του Δ. Αγ. Παρασκευής. Σημειώνεται ότι η εφαρμογή επί του εδάφους τις ως άνω απόφασης έγινε κατ’ εντολήν της Διοίκησης και εκ του μόνου καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμοδίου οργάνου της Διοίκησης.

4. Σύμφωνα με το site τις ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε., ο Δήμος τις Αγίας Παρασκευής καλύπτεται μαζί με τον Δήμο Χολαργού από το Κτηματολογικό Γραφείο Αγίας Παρασκευής, ενώ ο Καλλικρατικός Δήμος Παιανίας-Γλ. Νερών, η περιοχή του Γέρακα και το Κορωπί από το Κτηματολογικό Γραφείο Κορωπίου, όπου υπάγεται και η «επίμαχη» περιοχή (προφανώς ως τμήμα του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών) άλλως θα υπάγετο στο Κτηματολογικό Γραφείο Αγίας Παρασκευής).

5. Οι επιχειρήσεις που βρίσκονται επί τις Λεωφόρου Λαυρίου υπάγονται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Παλλήνης (όπου υπαγόταν και ο πρώην Δήμος Γλυκών Νερών) και όχι στη Δ.Ο.Υ. Αγίας Παρασκευής όπου υπάγεται ο οικείος Δήμος.

6. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων εκατέρωθεν τις Λεωφόρου Λαυρίου και μέχρι το όριο του Σταυρού καταβάλλουν δημοτικά τέλη και τέλος ακίνητης περιουσίας στο Δήμο Παιανίας-Γλυκών Νερών , κατέβαλαν δε μέχρι τη σύσταση του Καλλικρατικού Δήμου τα αντίστοιχα τέλη στον Δήμο Γλυκών Νερών.

7. Οι ίδιοι οι κάτοικοι τις επίμαχης περιοχής είναι εγγεγραμμένοι στο δημοτολόγιο του πρώην Δήμου Γλυκών Νερών και νυν Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών, αναγράφονται στους οικείους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου και αποτελούν τμήμα του εκλογικού σώματος αυτού, εξυπηρετούνται δε ως δημότες τις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. 


8. Οι κάτοικοι τις εν θέματι περιοχής απεγράφησαν εις την τελευταία απογραφή του 2011 η οποία κυρώθηκε το 2013, και στις προγενέστερες βέβαια, ως δημότες Γλυκών Νερών και όχι ως δημότες Αγ. Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.