Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Η τόνωση της τοπικής αγοράς ένα ακόμη «μεγάλο στοίχημα» του Δημάρχου Παιανίας

«Η τόνωση της τοπικής αγοράς αποτελεί στις μέρες μας ένα στοίχημα που όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να κερδίσουμε», ανέφερε ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Σπύρος Στάμου σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες-καταστηματάρχες της Παιανίας και των Γλυκών Νερών, τους οποίους επισκέφθηκε σήμερα, συνοδευόμενος από τον Αν. Πρόεδρο της νεοσύστατης Επιτροπής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Παιανίας, κ. Γεώργιο Κυρίτση.



Η ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης της τοπικής αγοράς και η ολοένα και αυξανόμενη διακοπή της λειτουργίας αρκετών τοπικών επιχειρήσεων εξαιτίας της γενικότερης κατάστασης της οικονομίας της χωράς αλλά και της υψηλής φορολογίας, φαίνεται πως απασχολεί ιδιαίτερα τον κ. Στάμου, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να λάβει μέτρα, τηρώντας έτσι την δέσμευση του προς τους πολίτες της Παιανίας και των Γλυκών Νερών, το βράδυ της 16ης Μαϊου 2014 κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Πλατεία της Παιανίας.

Ας θυμηθούμε στο παρακάτω βίντεο τι είχε δηλώσει εκείνο το βράδυ o τότε υποψήφιος και σημερινός Δήμαρχος Παιανίας:

                                       

Ετσί μετά την σύσταση της Επιτροπής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας, η οποία απαρτίζεται απο επιχειρηματίες της περιοχής και τεχνοκράτες και έχει ως στόχο την τόνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Δήμου Παιανίας αλλά και την ευαισθητοποίηση του αγοραστικού κοινού για εμπιστοσύνη και προτίμηση στην τοπική αγορά, μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό και προγραμματισμένες δράσεις, σήμερα για δεύτερη ημέρα (είχε προηγήθει ανάλογη πρωτοβουλία το περασμένο Σάββατο) ο Δήμαρχος Παιανίας, επισκέφθηκε, περπατώντας, επιχειρήσεις της Παιανίας και των Γλυκών Νερών και μπαίνοντας σε κάθε μια από αυτές, συνομίλησε με τους καταστηματάρχες, άκουσε προσεκτικά τους προβληματισμούς τους και μαζί με τον κ. Κυρίτση, τους παρέδωσαν προσκλήσεις για μια ανοιχτή συζήτηση-διάλογο μαζί τους, αύριο Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 μ.μ., στην Αίθουσα Συνιδιοκτησίας Παιανίας.

Στην συνάντηση στην οποία θα τεθεί σε διαβούλευση το σχέδιο της δημοτικής αρχής για την τόνωση της τοπικής αγοράς, οι μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες της Παιανίας και των Γλυκών Νερών, θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις προτάσεις τους για θέματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα τόσο των ιδιοκτητών των εμπορικών καταστημάτων όσο και των πολιτών-καταναλωτών.

Οι επισκέψεις του Δημάρχου Παιανίας, σε καταστήματα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Παιανίας και των Γλυκών Νερών, θα συνεχιστούν και αύριο το πρωί, καθώς πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους επιχειρηματίες να ενημερωθούν ούτως ώστε να παρευρεθούν στην αυριανή συγκέντρωση.

Ο Δήμαρχος Παιανίας, εμφανίζεται διατεθειμμένος να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων του για να στηρίξει στην πράξη, με κάθε μέσο, την τοπική αγορά, γνωρίζοντας τα αντικειμενικά όρια που υπάρχουν για την ουσιαστική αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων, της αναθέρμανσης της Οικονομίας, την τόνωση της ζήτησης και την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών να ψωνίζουν στον τόπο τους. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι «κλειδί» για την έξοδο από την κρίση. Η στήριξή τους αποτελεί υποχρέωση του Δήμου, όχι μόνο προς τους επαγγελματίες του κλάδου, αλλά προς ολόκληρη την τοπική κοινωνία και οικονομία και είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός πως αυτό δείχνει να το συμμερίζεται η νέα δημοτική αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.