Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Έρχονται οι «έξυπνες στάσεις» σε Παιανία & Γλυκά Νερά

Πινακίδες τηλεματικής με τις οποίες το επιβατικό κοινό των λεωφορείων που διέρχονται των διοικητικών ορίων του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών, θα γνωρίζει τον ακριβή χρόνο διέλευσης των συγκεκριμένων συγκοινωνιακών μέσων από κάθε στάση, πρόκειται να τοποθετηθούν έως το Πάσχα σε επιλεγμένες στάσεις στην Παιανία και τα Γλυκά Νερά.

Είναι γνωστές και ως «έξυπνες στάσεις» και μέσω αυτών, πρόκειται να βελτιωθεί η ποιότητα των μετακινήσεων, αφού θα δίδεται πλέον η δυνατότητα στους πολίτες να γνωρίζουν μέσω smartphone και ηλεκτρονικού υπολογιστή, την ακριβή ώρα άφιξης-αναχώρησης του λεωφορείου της γραμμής!

Το έργο, προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, υλοποιείται από την κοινοπραξία Intracom IT Services - Intracom Κατασκευές, με χρηματοδότηση που προέρχεται από το ΕΣΠΑ (5 εκατ. ευρώ), το πρόγραμμα Jessica (4 εκατ.), ίδια κεφάλαια και δανεισμό από την Εθνική Τράπεζα.

Σε «εξυπνες στάσεις» θα μετατραπούν 1.000 επιλεγμένες στάσεις από τις συνολικά 8.000 σε όλη την Αττική, ενώ συστήματα τηλεματικής θα τοποθετηθούν σε περίπου 1.900 οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.