Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Για δεύτερη φορά μέσα στο «Ελ. Βενιζέλος» οι αγρότες των Μεσογείων

Περίπου 200 αγρότες από τα Μεσόγεια «εισέβαλαν» αιφνιδιαστικά το πρωί της Τετάρτης, για δεύτερη φορά μετά το περασμένο Σάββατο και κατευθύνθηκαν στην αίθουσα αφίξεων από ευρωπαϊκές χώρες όπου ξεδίπλωσαν τα γνωστά πανό στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Δήλωσαν μάλιστα πως: «θα μείνουμε όλη τη μέρα σε όλες τις πτήσεις, ώστε να μάθει η Ευρώπη για τους αγρότες της Ελλάδας».

Tην ίδια στιγμή, «πυρετός διαβουλεύσεων» έχει ξεκινήσει στην Ελληνική Αστυνομία, καθότι με τον τρόπο, με τον οποίο θα κατέβουν οι αγρότες στην Αθήνα, θα εξαρτηθεί και η μέθοδος που θα ακολουθήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Υπάρχει κυβερνητική εντολή -όπως διαμηνύουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.- τα τρακτέρ να μη φτάσουν στο κέντρο των Αθηνών και γι' αυτό τον λόγο θα στηθούν αστυνομικά μπλόκα σε πολλά σημεία της Αττικής.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, η αστυνομία θα «περιμένει» τους αγρότες στα διόδια Αφιδνών, στην Ελευσίνα, στον Άλιμο, στο Παλατάκι Χαϊδαρίου, στο Σταυρό Αγ. Παρασκευής και στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ αυξάνεται κατακόρυφα και ο αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων που επιτηρούν τα μπλόκα, ώστε να αποτραπούν απρόβλεπτες καταστάσεις και να υπάρχει άμεση ενημέρωση του κέντρου επιχειρήσεων για το πόσοι αγρότες κατεβαίνουν προς Αθήνα και με ποιον τρόπο.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ενισχυμένο μπλόκο θα υπάρχει στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ενώ τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους αγρότες θα πρέπει να σταθμεύσουν είτε στο στάδιο του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο, είτε στη Λεωφόρο Αθηνών.
Τα δεδομένα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα πως οι Μεσογείτες αγρότες θα παίξουν σημαντικό ίσως και καθοριστικό ρόλο στην κινητοποίηση της Παρασκευής.

Υπάρχουν σκέψεις να είναι οι Μεσογείτες αυτοί που θα προωθήσουν τα δικά τους τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας αφού αφενός υπάρχουν πολλές δίοδοι τις οποίες δεν μπορούν να «κρατήσουν» οι αστυνομικές δυνάμεις, αφετέρου η μετακίνηση τρακτέρ από άλλα μπλόκα της χώρας είναι και κοστοβόρα αλλά και δεν θα τους επιτραπεί να μπουν στην Αθήνα με τον εύκολο αποκλεισμό τους επί της Εθνικής οδού.

Οι Μεσογείτες αγρότες είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο – χωρίς όμως να το αποκλείουν – ενώ ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν ως… δύναμη αντιπερισπασμού (με τον αποκλεισμό του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» για κάποιες τουλάχιστον ώρες της Παρασκευής)!

Αύριο Πέμπτη πάντως, οι αγρότες από τα Μεσόγεια, θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό των ΔΟΥ Κορωπίου και Παλλήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.