Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

To θέμα του κλεισίματος της Δ.Ο.Υ. Κορωπίου έθεσε στη Βουλή η Βουλευτής Αττικής Εύη Χριστοφιλοπούλου

Τις επιπτώσεις που θα έχει στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής που εξυπηρετείται από την Δ.Ο.Υ. Κορωπίου, η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, για κλείσιμο και συγχώνευση της παραπάνω υπηρεσίας με την Δ.Ο.Υ. Παλλήνης, εξέφρασε ως έντονο προβληματισμό, σε επίκαιρη ερώτηση της στην Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Βουλευτής Αττικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην Υπουργός, κα Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Στην ερώτηση γίνεται αναφορά στον μεγάλο αριθμό Δήμων που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη υπηρεσία, αλλά και στην ταλαιπωρία στην οποία αναμένεται να εισέρχονται οι κάτοικοι τους προκειμένου να τακτοποιούν πλέον τις εκκρεμότητες τους με το δημόσιο. Παράλληλα τονίζεται η ανάγκη για δυνατές, ενισχυμένες και επαρκώς στελεχωμένες δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες και όχι για διάλυση τους.

Κλείνοντας, η Βουλευτής, καταγγέλλει τον απόλυτα αυταρχικό τρόπο με τον οποίο ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση, χωρίς δηλαδή να προηγηθεί διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες.


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης της κυρίας Χριστοφιλοπούλου προς τον Υπουργό Οικονομικών:


Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Θέμα: «Σοβαρές επιπτώσεις από την επικείμενη κατάργηση της ΔΟΥ Κορωπίου»

Κύριε Υπουργέ,

Στο σχέδιο που επεξεργάζεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), στο πλαίσιο ανακατατάξεων των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.), εντάσσεται η κατάργηση της ΔΟΥ Κορωπίου και η συγχώνευσή της στη ΔΟΥ Παλλήνης.

Η έκταση και ο πληθυσμός του Δήμου Κρωπίας σε συνδυασμό με το πλήθος των επιχειρήσεων που εδρεύουν σε αυτόν καθιστά απολύτως αναγκαία τη λειτουργία της ΔΟΥ στο Κορωπί. Η ΔΟΥ Κορωπίου εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό Δήμων στην περιοχή των Μεσογείων και γενικότερα της Ανατολικής Αττικής, ενώ παράλληλα στις δομές της έχουν ενσωματωθεί οι ΔΟΥ Λαυρίου και Κέας.

Η επικείμενη κατάργηση και συγχώνευση της Εφορίας Κορωπίου με την ΔΟΥ Παλλήνης θα προκαλέσει τεράστια αναστάτωση και θα υποβάλλει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους κατοίκους που, εκτός των άλλων, θα έχουν και επιπλέον οικονομική επιβάρυνση και σπατάλη χρόνου προκειμένου από το Κορωπί και τα Μεσόγεια να φθάσουν στην Παλλήνη.

Η επικείμενη συγχώνευση θα επιφέρει μείωση του αριθμού των εργαζομένων από τους 119 στους 100. Είναι σαφές πως κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία των πολιτών και φυσικά θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της ίδιας της ΔΟΥ.

Όπως αναφέρεται και στην από 22-02-2018 Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ Αττικής και Κυκλάδων, η λύση για τα προβλήματα των υπηρεσιών δεν θα επέλθει με τη συρρίκνωσή τους.

Επειδή η μάχη κατά της φοροδιαφυγής απαιτεί δυνατές, ενισχυμένες και επαρκώς στελεχωμένες Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Επειδή η ΔΟΥ Παλλήνης είναι ήδη επιφορτισμένη με έναν μεγάλο όγκο εργασιών και η επικείμενη μεταφορά της ΔΟΥ Κορωπίου θα προκαλέσει τη μαζική υπολειτουργία της δομής.
Επειδή για την απόφαση που λάβατε με την ΑΑΔΕ δεν είχε προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνικές και με τους εργαζόμενους στις ΔΟΥ, ερωτάστε:
  1. Με ποιά κριτήρια αποφασίστηκε η κατάργηση της ΔΟΥ Κορωπίου;
  2. Σκοπεύετε να αναθεωρήσετε την απόφαση της ΑΑΔΕ και να μην προχωρήσετε στην κατάργηση των ΔΟΥ στην Αττική;

Η ερωτώσα βουλευτής
Εύη Χριστοφιλοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.