Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Επίσκεψη γνωριμίας & συνεργασίας του ΚΕΣΟ με το 2ο Γυμνάσιο Παιανίας

Μια πολύ δημιουργική επίσκεψη πραγματοποιήσε το Κέντρο Στήριξης Οικογενείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο 2ο Γυμνάσιο Παιανίας, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Καθηγητών, της μαθητικής κοινότητας, καθώς και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Της επίσκεψης,  είχε προηγηθεί  μια τρίμηνη επικοινωνία  και συνεργασία με τους προαναφερόμενους συντελεστές. Καθηγητές & Καθηγήτριες, έφηβοι – μέλη του 15μελους Συμβουλίου καθώς και μέλη του συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων, ενημερώθηκαν σχετικά με τους πολυποίκιλους τρόπους στήριξης  της οικογένειας, που προσφέρει το ΚΕΣΟ και συγκεκριμένα γύρω από τις μονογονεϊκές, τις  μητέρες και τα παιδιά θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
Ακόμα ενημερώθηκαν για την κοινωνική & ψυχολογική στήριξη που λαμβάνουν οι οικογένειες, αναφορικά με τις νομικές συμβουλές, την ιατρική ενημέρωση γύρω από ιατρικά και επιδημιολογικά θέματα,  καθώς και των  παραπομπών, που κάνει το Κέντρο σε εξειδικευμένα Ιατρικά Κέντρα, νοσοκομεία & Μαιευτήρια.
Όλο αυτό το διάστημα μαθητές & μαθήτριες καθηγητές & καθηγήτριες, αλλά και γονείς, έψαξαν ερεύνησαν και έδρασαν για το ΚΕΣΟ. Αρχικά συγκέντρωσαν είδη ιματισμού για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες, αλλά και από έρανο συγκέντρωσαν, το ποσό των 200 ευρώ, τα οποία προσέφεραν στο ΚΕΣΟ.
Τον φάκελο με τα χρήματα, παρέλαβε από την Διευθύντρια του 2ουΓυμνασίου Παιανίας  Δρ. Ιωάννα Λίαπη –Μήλα, η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ Μαίρη Πίνη και το μέλος του ΔΣ κα Σοφία Κώνστα –Πέππα, παρόντων του προέδρου & αντιπροέδρου του 15ελους Συμβουλίου  μαθητών Ρόρη  Δημήτρη και Παντίδη Ιωάννη.  Ενώ για την παράδοση του συγκεντρωμένου ιματισμού μερίμνησαν τα μέλη του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών από κοινού με την ΓΓ του 15μελους Συμβουλίου μαθήτρια  Μακρυγιάννη Αθηνά και τον ταμία Ντόβα Θανάση. Το υλικό του ιματισμού παρέλαβε ο επιστάτης του κοινωνικού παντοπωλείου του ΚΕΣΟ εθελοντής κ. Νικόλαος Σοφιανίδης.
Ως αντίδωρο της Διεύθυνσης του ΚΕΣΟ, στη προσφορά των μαθητών και του  2ου Γυμνασίου Παιανίας, προσφέρθηκαν στη Πρόεδρο και στη ΓΓ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κα Σταματίνα Σταμπέλου –Ματεγάκη  & κα Ανθούλα Καλαϊτζάκη Κωλέτση σκευάσματα ιχθυελαίων & Ω-3 ώστε να χορηγηθούν στους μαθητές.


Το 2ο Γυμνάσιο Παιανίας  έχει να παρουσιάσει στο ενεργητικό του από μαθητές και καθηγητές πλούσια και ζηλευτή δράση. Διαθέτει βιβλιοθήκη, έχει ανεβάσει  θεατρικές παραστάσεις διασκευασμένα από  έργα αρχαίων τραγωδών και έχει πρωτοστατήσει σε σειρά εκδηλώσεων.
Το ΚΕΣΟ, ενημέρωσε την Ι.Μ. Μεσογαίας & Λαυριωτικής για την συγκεκριμένη επίσκεψη. Παράλληλα  συμφώνησε με Διεύθυνση του Σχολείου και το  Προεδρείο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  να σταθούν στο πλευρό του Σχολείου σε θέματα Συμβουλευτικής της Οικογενείας αλλά και παιδικής Προστασίας, αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής Βίας, κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.