Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Εορταστικός χαιρετισμός του Δημάρχου Παιανίας Σπύρου Στάμου με αφορμή την εορτή του πολιούχου Αγίου Αθανασίου

Εορταστικό χαιρετισμό, μια ημέρα πρίν την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την μεγάλη γιορτή της πόλης της Παιανίας, την μνήμη του πολιούχου της πόλης, Αγίου Αθανασίου, απηύθυνε στους πολίτες, μέσω της σελίδας του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού στο Facebook, ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Σπύρος Στάμου.

"Αγαπητοί Συμπολίτες,

Μαζί με τις Αναστάσιμες ευχές μου για υγεία, ευτυχία και αγάπη,
έχω τη χαρά να σας προσκαλώ στους παραδοσιακούς, πατροπαράδοτους εορτασμούς, προς τιμήν του Πολιούχου της Πόλης μας Αγίου Αθανασίου που λαμπρύνουν, για μια ακόμη χρονιά, την Πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

Παντρεύοντας την ντόπια παράδοση και ιστορία με την σύγχρονη ματιά για τη ζωή και την τέχνη,οι Γιορτές αυτές αναδεικνύουν την αξιόλογη δουλειά των ανθρώπων του τόπου μας που δραστηριοποιούνται σε Συλλόγους και Ομάδες και προσφέρουν την μοναδική και πολύτιμη συνεισφορά τους στη διαμόρφωση ενός λαϊκού πολιτισμού.

Για πρώτη φορά φέτος, η πατροπαράδοτη εμποροπανήγυρη που συνοδεύει τους θρησκευτικούς εορτασμούς μας, εκπροσωπείται εξολοκλήρου από περίπτερα και αγορές Τοπικών Συλλόγων, Ομάδων και Επαγγελματιών , αποκλειστικά του Δήμου μας, στήνοντας έτσι ένα όμορφο, καλαίσθητο παζάρι για τον κόσμο.

Αυτή η επιλογή μας δεν είναι μόνο μια όμορφη αισθητική πρόταση που θα αναβαθμίσει το πανηγύρι, είναι μια κίνηση ζωτικής σημασίας, αφού δίνει το προβάδισμα στους δικούς μας επαγγελματίες να πάρουν το πρώτο βήμα στην υπαίθρια αγορά του τόπου μας και να ενισχυθούν οικονομικά, διαθέτοντας τα προϊόντα τους, σε μια εποχή που χρειάζονται τη στήριξη και τη βοήθεια όλων μας.
Αυτή η δυναμική παρουσία όλων των κοινωνικών δυνάμεων του τόπου μας στους πανηγυρικούς εορτασμούς θα δείξει τη συνοχή, την ισχύ και την αποτελεσματικότητα ενός κόσμου με συνείδηση ενότητας.

Ο τόπος μας, η Παιανία και τα Γλυκά Νερά αποτελούν μια κοινωνία ισχυρή, με υψηλό Πολιτιστικό φρόνημα και αγάπη στις Παραδόσεις.
Είμαστε ένας Δήμος με Ιστορία και Πολιτισμό που όλοι μαζί οφείλουμε να αναδείξουμε.

Σας εύχομαι κάθε χαρά και δημιουργικότητα στο εορταστικό πνεύμα των ημερών.

ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΜΟΥ
Δήμαρχος Παιανίας - Γλυκών Νερών"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.